Förlust i träningsmatchen

Jämn match mot Elitettanmotstånd.

Vårt division 1-lag ställdes mot utmanande motstånd under lördagen.
Gästande Alingsås, från näst högsta serien, vann matchen med 2–1.

Vi närmar oss seriespel i division 1 och träningsmotståndet är tufft. Under lördagen kom Alingsås till Prioritet Serneke Arena – och bjöd på första förlusten för våra damer sedan seriematchen mot Öis 2020.

– Det är en förlust men samtidigt går vi därifrån med känslan av att vi kunde ha vunnit med 2–1. Det är en jämn och bra träningsmatch. Jag fick kvitto på att vi gör rätt saker på träningarna. Spelarna fick kvitto på att de håller mot äldre, professionella spelare. Samtidigt värmde applåderna efter matchen och vi är glada för det stöd vi fick från våra supportrar på plats. Det betyder mycket, säger tränaren Peter Svanström.

Gästerna tog ledningen efter tolv minuters spel och hade med sig ledningen tills dryga timmen var spelad.

– Vi möter ett lag som var en poäng från kvalet till Damallsvenskan för bara några månader sedan. Deras nästa match är i Svenska Cupen mot Linköping. Det säger en del. Detta är det tuffaste motståndet vi nånsin har mött. Vi gör det bra, säger Peter Svanström och fortsätter berätta om 0–1-målet:

– Vi tappar ett anfall, hamnar lite på hälarna och de trycker ner oss. De får frispark och den slutar med 1–0 till dem. Vi tycker att vi börjar lita mer på det vi gör och vi gör justeringar inför andra halvlek. Bland annat går vi ner på en forward för att etablera spelet bättre. Vi har bra press på dem.

I andra kom också vår kvittering – genom ett självmål.

– Vi stressar dem när de är i uppspelsfas. Deras mittback är inte riktigt beredd. När hon passar bakåt träffar bollen mittbackens fot och får en olycklig bana för dem och rundar målvakten och går in. Det var en belöning för bra, aggressivt presspel från oss.

Men 1–1 stod sig bara en kort stund. Fem minuter senare kom nämligen segermålet för Alingsås.

– Vi fick lite ny energi men börjar bli lite trötta på vissa positioner. Spelet är långtifrån perfekt, men vi har som krävs för att spela på en hög nivå. Vi är inte oroliga av oss alls. Vi får också ett friläge vid 1–1 och är riktigt nära att göra vårt andra. Men vi tappar i andra änden och de trycker ner oss. De anfaller hysteriskt på en av våra kanter och dubblerar. Vi tappar markering, får en touch på bollen och sen kommer ett riktigt bra avslut utifrån. Lisa i målet var chanslös på det skottet.

Redan på tisdag är det dags för ny match. Då väntar Elfsborg – som vi spelade 3–3 mot i en träningsmatch för tre veckor sedan. Tisdagens match spelas klockan 19.00 på tisdag och det är frivillig swish som gäller för den publik som kommer till Prioritet Serneke Arena.