Kryss mot Lödöse

Tungt poängtapp på Valhalla.

Ledningsmålet kom tidigt. Sedan följde tre mål efter hörna. Två bakåt – ett framåt. Matchen mot Lödöse slutade 2–2.

Det gick inte riktigt att känna igen vårt division 1-lag i matchinledningen, varken vårt passnings- eller presspel höll sedvanlig standard.

Med cirka tio minuter på matchklockan hade vi dessbättre börjat bli varma i kläderna. Isabella Svanström flyttade boll centralt och valde en enkel passning ut på vänsterkanten där Ashley Hellström stod redo. Efter en fin aktion från Hellström fanns bollen återigen centralt i banan. Denna gång närmare målet, i Victoria Svanström ägo. Några patenterade sulfinter och ett skarpt vänsteravslut senare ledde vi med 1–0.

Därefter hade vi bud på mer, exempelvis i 17:e minuten – då Ebba Fjordskär nickade förbi bortamålvakten, men snuvades efter en rensning på mållinjen.

Strax därefter fick Lödöse hörna. Trots att Malva Larsson nickade undan förtjänstfullt fick bortalaget chansen på nytt och lyckades kvittera med ett skott från straffområdeslinjen.

Efter kvitteringen var matchen jämn – och farligheterna, ja de skulle komma efter hörnor denna söndag.

Med dryga halvtimmen spelad skickade Victoria Svanström iväg en inåtskruvad hörna med högklassig precision. För Emma Broddheimer – som nådde högst – återstod bara att knoppa in 2–1.

I andra halvlek höjde vi oss några snäpp, vilket ledde till flera bra målchanser. Men det ville sig inte, utan bortalaget höll emot. Sedan fick de ännu en hörna.

Med runt tio minuter kvar landade bortahörnan i vårt straffområde – och när vi inte fick undan bollen kom det tunga kvitteringsmålet.

Trots en bra slutforcering, med två ramträffar på stopptid blev det bara en poäng i dag.

– Det blir tyvärr tydligt att vi har det svårare i matcher som är ryckiga och har ett varierande tempo. Vårt presspel är för svagt och även om vi försöker göra vår grej och hitta in framför deras backlinje lyckas vi helt enkelt inte. Ett glädjeämne i dag är matchens spelare Filippa Andersson. Hon har verkligen hittat formen, säger Peter Svanström.