Lycka till, Filippa!

Skyttedrottningen flyttar vidare.

Från den blåvita akademin till seriesegrar och målrekord.
Nu lämnar Filippa Hopkins IFK Göteborg.
– Det har varit en stor ära, säger hon själv.

Hon har gjort otroliga 131 mål på 87 matcher och har representerat IFK Göteborg under samtliga fyra säsonger vi haft ett representationslag på damsidan.
2022 vann hon skytteligan i division 2 med sina 48 mål, och blev samma år den första damspelaren i IFK Göteborg att nå 100 mål.

Vid årsskiftet går Filippa Hopkins kontrakt ut och nu står det klart att det inte blir någon förlängning hos IFK Göteborg.

– Jag har spelat i IFK Göteborg hela vägen från akademin till division 1 och hela tiden gjort det med en stor ära. Det känns såklart vemodigt att lämna, samtidigt som jag känner att det är dags för en ny utmaning. Jag vill rikta ett stort tack till mina lagkamrater, till klubben och inte minst till alla supportrar för åren, säger Filippa själv.

Peter Svanström, huvudtränare:

– Filippa Hopkins betydelse för IFK Göteborgs damlag har varit enorm och det är en tjej med hög potential. Med ett lite tuffare 2023 i ryggen är det bra för Filippas fortsatta karriär att flytta vidare, och med det så vill jag tacka henne för tiden hos oss och på återseende.