Målkalas och bortaseger i cupkvalet

Avancemang efter bortaseger mot IK Gauthiod.

Första kvalmatchen någonsin i Svenska Cupen – då blev det storseger när IK Gauthiod besegrades med 8–2 på bortaplan.
– En väldigt schysst, trevlig och stundtals bra fotbollsmatch, säger Peter Svanström.

I likhet med senaste matchen började det dock motigt.

I den sjätte matchminuten stack ett laddat hemmalag upp och tog ledningen. Men inte heller denna gång lät vi oss nedslås av en tuff inledning.
Bara några minuter efter baklängesmålet hittade Ebba Fjordskär nätet för första, men inte sista gången denna afton.
Kvitteringen kom efter att Fjordskär sprungit sig fri och avslutat säkert.

Trots att Gauthiod lyckades koppla grepp om matchen på nytt med ett ledningsmål stod det snart klart att detta skulle bli en blåvit afton.

Vi hann knappt spela i gång matchen igen innan Isabella Svanström gjorde 2–2 via ett hårt pressat distansskott. Därefter drog det i väg.

Ledningsmålet kom när matchens lirare Ida Kjellman tryckte in ett skott utifrån, strax under ribban. Precis innan domaren blåste för halvtid slog Felicia Holmberg en krossboll som gjorde det möjligt för Isabella Veizhaupt att smyga in bakom backlinjen och rulla in 2–4.

När den andra halvleken startade hade laget inga planer på att sänka farten – tvärtom.

Med inhoppande Filippa Andersson och Thilda Gianello på planen lyckades vi driva upp tempot. Något som gav snabb effekt.

Ida Kjellman gjorde 2–5 i matchminut 50 med en snygg vänsterchip från 25 meter. Tre minuter senare var det dags för Filippa Hopkins att hitta nätet med pannan.

Sedan blev Ebba Fjordskär tvåmålskytt, men var trots detta inte riktigt nöjd. Med bara minuter kvar av matchen slog hon till ännu en gång och fastställde slutresultatet 2–8.

– En väldigt schysst, trevlig och stundtals bra fotbollsmatch. Vi kunde ha vunnit med större siffror, men vi hanterar det totalt sett bra. En stor del av laget tar studenten imorgon och har en utmanande period bakom sig med höga ambitioner både inom fotbollen och med studierna. Med det i åtanke är jag riktigt nöjd idag. Vi har haft en fin kväll i Grästorp och tackar IK Gauthiod för ett kanonbra evenemang, säger Peter Svanström.