Meriterande lördagsseger

Slog Elitettanlaget borta.

Ännu en match mot riktigt utmanande motstånd.
Då blev det 3–0 på bortaplan mot Trelleborgs FF från näst högsta serien.

Det blev något av en smakstart på konstgräset i Trelleborg. Kvarten in i matchen tog vi ledningen med 1–0. Filippa Hopkins avslutade en snabb och uppenbarligen effektiv kontring.

– Matchen börjar intensivt från båda lag. Vi hade otroligt svårt att kontrollera bollen i vinden. De kom till några chanser, men vi vann bollen högt tack vare vår höga press och hade några riktigt bra chanser i början. Vi hade med oss att vi skulle våga spela en hög press och kompakt försvarsspel på deras planhalva.

Två minuter efter ledningsmålet förändrades förutsättningarna för matchen en hel del. Då åkte nämligen TFF på ett rött kort och matchen blev en kamp mellan elva mot tio.

– Det förändrar inte matchbilden i första halvlek. De spelade med 4-4-2 men ändrade till en forward. De föll lite nedåt i planen. På ett sätt var det synd eftersom vi ville ha en riktig match, elva mot elva. Men det var en kapning som förtjänade rött.

Trots utvisningen var spelet jämnt fram till halvtidsvilan där Hopkins mål var det enda som skilde lagen åt i protokollet.

Även den andra halvleken gav en inledning som värmde blåvita på ett råkallt Vångavallen. 53 minuter in i matchen kom nämligen 2–0-målet – genom Filippa Andersson.

I matchminut 72 punkterades matchen med vårt tredje och sista mål när Isabella Svanström fastställde slutresultatet till 3–0.

– Vi går ut i den andra halvleken med att vi måste utnyttja det numerära övertaget. Vi lyfter upp ytterbackarna på kanterna och får bra betalt för. Jag måste också nämna Thilda Gianello. Hon är planens bästa spelare över 90 minuter. Det är hennes bästa match någonsin i Blåvitt och då har jag sett henne sedan hon var tolv år gammal. Hon länkar bra med mittfältet, spelar osjälviskt och har bra kontroll. Hon är otroligt nyttig när hon ligger alldeles bakom Hopkins där framme.