Ny trepoängare i division 1

Vinst borta mot FC Rosengård.

Bakåt stod vi för en av säsongens mest solida insatser – framåt gjorde vi vad som krävdes. Bortamatchen mot FC Rosengård slutade med 3–0-seger.

Inför matchen hade hemmalaget FC Rosengård fyra raka matcher utan poäng. För vår del är formen åter god. Fina förutsättningar alltså, men samtidigt: bortamatch mot ett lag som fick med sig en poäng från Valhalla i våras. Att det dessutom var blåsigt och svårspelat bidrog till känslan att en jämn match var att vänta.

Mycket riktigt lyste det ordnade spelet med sin frånvaro i matchinledningen, och bollen bytte ägare mest hela tiden. Men trots detta lyckades vi ta kommandot redan från start. Dels genom att vara aggressiva och avväpna motståndarnas anfallsförsök tidigt, dels genom att vara raka och direkta i vårt offensiva spel.

Med drygt fem minuter på klockan slog Victoria Svanström en hotande djupledspassning till Ida Kjellman, som efter att ha ryckt ifrån sin motspelare kunde avsluta från nära håll. Dessvärre smet bollen utanför den gången – men Svanström och Kjellman skulle snart hitta varandra på nytt.

Victoria Svanström slog en hörna från vänster och även om det naturliga kanske vore en nick valde Ida Kjellman ett volleyavslut. Helt rätt, visade det sig – för träffen var klockren och utom räckhåll för Rosengårdsmålvakten, vilket betydde 1–0 i den 10:e matchminuten.

Tio minuter senare spelade Kjellman fram Ebba Fjordskär, som skaffat sig en yta i straffområdet. Fjordskär fick på ett skapligt högeravslut – men målvakten stod i vägen. Vi tog oss till ytterligare ett par avslutslägen i första halvlek, men 1–0 stod sig till paus.

Andra halvlek hade just börjat när Isabella Svanström tog emot bollen på mittplan och slog en perfekt avvägd boll i djupet på Ebba Fjordskär, som den gången inte gjorde några misstag. Anfallaren tog sig in i målprotokollet för tredje matchen i följd efter ett behärskat avslut till höger om målvakten.

Vårt stabila försvarsspel höll i sig, vilket betydde att vi kunde koncentrera oss på att attackera. 2–0-ledningen var i underkant – precis som Victoria Svanströms ribbskott i den 74:e minuten. En aktion väl värd ett bättre öde.

Till sist fick vi jubla på nytt, när Leia Molund gick segrande ur en tilltrasslad situation efter en hörna i 86:e minuten och placerade in 3–0 från nära håll.

Sammantaget var insatsen på Lindängens IP minst sagt stabil och vi tar med oss tre sköna poäng hem till Göteborg.

– Tack vare att vi vinner mer eller mindre varenda duell blir matchen som ett enda långt anfall för vår del. Sen är det svårspelat och hoppigt ute på plan – men det är också en oerhörd styrka att vi inte låter det påverka oss. Vi kör på, även om vi missar ett par lägen som borde varit mål. Extra plus i dag till Isabella Svanström. Hon går ner i en lite mer defensiv position och styr mittfältet på ett fantastiskt bra sätt, säger Peter Svanström.