Peter Svanström blir sportchef

Ny huvudtränare på gång.

Efter fyra säsonger byter Peter Svanström rollen som huvudtränare för IFK Göteborg A-lag Dam mot sportchef för damlaget.
Just nu pågår arbetet med att tillsätta en ny huvudtränare.

– Vi hoppas kunna presentera min efterträdare inom kort, säger Peter Svanström.

2020 gjorde vårt A-lag Dam debut i division 4 och nådde uppflyttning direkt. Två seriesegrar med efterföljande kvalsegrar i rad innebar spel i division 1 under den gångna säsongen, där det slutade med en andraplats.

Under hela resans gång har Peter Svanström varit lagets tränare.
Efter årsskiftet tar han ett kliv uppåt och blir istället sportchef.

– Det blir en roll där jag får ett övergripande ansvar över damsektionens långsiktiga och kortsiktiga strategier, både vad gäller spelarrekryteringar och det vardagliga arbetet. Att tillsätta en sportchef för A-lag Dam har varit ett långsiktigt mål som vi är väldigt nöjda över att ha uppfyllt, säger Peter Svanström.

Just nu pågår ett arbete med att tillsätta en ny huvudtränare som kommer att leda laget från och med den kommande säsongen i division 1.

– Det är ett arbete som pågått under en tid och vi har haft en tydlig kravspecifikation där ett antal kandidater ingår. Vi hoppas kunna presentera en ny huvudtränare inom kort, säger Peter Svanström.

Peter Svanström tillträder rollen som sportchef efter årsskiftet.

– Med Peter som sportchef på damsidan ökar vi vår satsning. Målet är att fortsätta klättra i seriesystemet och Peter är helt rätt person att leda det arbetet, säger Håkan Mild, klubbdirektör.