Snäv förlust mot IK Rössö

Jämn fight mot Elitettan-motståndet.

Ebba Fjordskärs tidiga 1–0-mål gav oss en drömstart.
Men på fem minuter vände Elitettan-laget IK Rössö, och vann träningsmatchen med 2–1.
– Bortsett från de två avsluten vi får på oss under matchen står vi för en väldigt fin insats, säger Peter Svanström.

På Fridhemsvallen i Uddevalla väntade nytt motstånd från Elitettan i form av IK Rössö för vårt division 1-lag, nyss hemkomna från träningsläger i Spanien.

Redan efter tolv minuter kombinerade vi oss elegant förbi från mittfältet och fick bollen ut till Victoria Svanström, som spelade fram Ebba Fjordskär till 1–0.

Trots fortsatt tryck från vårt håll kvitterade hemmalaget kvarten senare genom Hanna Kauffeldt, och fem minuter senare tog man ledningen genom Julia Jonasson.

– Efter vårt mål har vi spelet hela halvleken. Deras första mål kom efter ett spelavbrott där vi tvingades till ett byte och då var vi inte riktigt i fas när spelet kom igång igen. Vid det andra målet hade vi tryck mot deras mål men lyckades inte få in bollen. Rössö fick iväg en långboll till deras spelare, som fick iväg ett kanonskott, sammanfattar Peter Svanström den första halvleken.

I den andra halvleken var det vi som gick för kvitteringen och fick till en massiv press mot IK Rössös mål.
Men ett lågt liggande motståndarlag lyckades hålla ut och till slut vinna matchen med 2–1.

– Riktigt surt, speciellt med tanke på att vi hade ett friläge i 90:e minuten, säger Peter Svanström och fortsätter:

– Allt är egentligen på plats idag och det ser väldigt bra ut, men trots över 20 avslut i den andra halvleken så ville inte bollen in. Jag är dock nöjd med insatsen mot ett bra motstånd, och spelar vi såhär framöver vinner vi många matcher.