Stark andra halvlek gav tre poäng

Seger mot Onsala BK.

Spelövertag utan att få utdelning i första halvlek – men en rejäl uppväxling efter paus. Victoria Svanströms 1–0-bredsida och Emma Broddheimers 2–0-nick gav tre poäng mot Onsala.

Matchen var bara några sekunder gammal när Emma Broddheimers djupledschip gav Felicia Holmberg fri lejd bakom Onsalas backlinje. Dessvärre kom Holmberg ur vinkel och inspelet nådde aldrig anfallskollegan Ebba Fjordskär. Några minuter senare tryckte Isabella Svanström till från distans, men bollen dök för sent och bortamålvakten undkom fara.

Anfallsduon Fjordskär-Holmberg jobbade och slet, och när Isabella Svanströms inlägg dök mot Fjordskär, som hittat en ledig yta vid bortre stolpen, trodde nog många att det var dags att få betalt. Så blev inte fallet, utan 0–0 stod sig halvleken ut.

Bortalaget tog sig dessutom upp på ett par halvfarliga kontringar. Totalt sett var känslan lite olustig inför den andra halvleken.

Våra spelare tycktes dock inte särskilt omskakade, för när andra halvlek blåstes i gång visade de prov på både kvalitet och beslutsamhet.

Fem minuter in i den andra halvleken sprang sig Felicia Holmberg fri och rundade målvakten. Att hennes avslut retligt nog gick utanför fick göra detsamma.

Holmberg fortsatte att springa i djupled. Någon minut efter friläget kom hon loss till höger i straffområdet och passade snett inåt bakåt, mot den bortre stolpen. Victoria Svanström slet sig loss och såg till att vara först på bollen. En enkel bredsida senare var det lika förlösande som rättvisa ledningsmålet ett faktum.

När målnollan äntligen var spräckt tycktes viss anspänning släppa och vi kunde spela ut hela vårt register. Ribbskott, stolpskott och kvalificerade bortaräddningar avlöste varandra. Att 2–0-målet inte kom kändes smått otroligt – och en uddamålsledning är alltid skör, även om vi hade god kontroll över matchen.

I den 84:e minuten var det till slut dags. Victoria Svanström slog en hörna med sedvanlig precision och Emma Broddheimer nådde högst. 2–0 nickades in från nära håll och med det var tre viktiga poäng bärgade, efter en prestation som bådar gott inför kommande uppgifter.

– Vi hade ambitionen att ha ett något kortare passningsspel i dag, och att varva det med djupledsspelet som tjänat oss så väl på sistone. Spelarna checkar varenda box den här matchen, de gör precis vad vi har bestämt, konstaterar Peter Svanström och utvecklar:

– Laginsatsen är riktigt bra, dessutom är flera individuella prestationer högklassiga. Victoria Svanström tappar knappt en boll på hela matchen och gör dessutom mål och assist. Vår prestation i dag stärker oss inför det som väntar framåt.

Nästa hemmamatch väntar ett laddat derby mot Öis – säkra din plats på Valhalla nedan.