Storseger hemma mot Ljungskile

Målrik söndag på Valhalla.

Dominans från start och en rejäl dos effektivitet gav 4–0 i första halvlek. Efter paus hade vi fortsatt god kontroll och gjorde två mål framåt – medan LSK reducerade via straff. Hemmamatchen mot Ljungskile vanns med klara 6–1.

Efter ett par jobbiga resultat på slutet var vårt division 1-lag till synes revanschsuget när domaren blåste i gång matchen på Valhalla denna söndag.

Passningarna slogs i högt tempo från blåvit till blåvit och redan från start tog vi kontroll över matchen. Efter dryga minuten höll Victoria Svanströms inåtskruvade hörna på att resultera i ledning via självmål, men bollen rensades på mållinjen.

Några minuter senare slogs en närmast identisk hörna. Alicia Hellström nådde högst men stolpen stod i vägen.

Vårt ledningsmål hängde i luften och i den 13:e minuten var det dags. Leia Molund fälldes ute till höger och tilldömdes frispark. Filippa Andersson förvaltade frisparken genom att slå en kontrollerad bredsida i mellanhöjd till just Molund, som skaffat sig en fri yta i straffområdet. Avslutet var kontrollerat och ledningsmålet rättvist.

Med dryga kvarten på klockan spelades Isabella Svanström loss på mittplan och kunde avancera på offensiva planhalva. Isabellas passning kom i precis rätt läge, till vänster där Ebba Fjordskär stod fri och kunde trycka dit 2–0 högt till höger, utom räckhåll för målvakten.

Kort därefter fick vi frispark centralt i banan, cirka 25 meter från mål. Emma Broddheimer fick i väg en riktig projektil – och även om muren stod pall hamnade returen till slut hos Leia Molund som tog emot och tryckte till med vänstern, rätt upp i nättaket. Molunds andra för dagen och 3–0.

Med fem minuter kvar till paus kombinerade vi oss fram fint på mitten, vilket till slut gav Isabella Svanström fritt läge. Något hon förvaltade genom en osjälvisk passning till Ebba Fjordskär som stötte in 4–0 i öppet mål.

När andra halvlek började kändes matchen snudd på avgjord – och vi fortsätta vara klart bättre än motståndarna. En kvart in i andra betalade sig den goda insatsen på nytt när Isabella Svanström placerade in 5–0 från distans.

Bortalaget reducerade via en korrekt dömd straffspark, men sista ordet skulle vår debutant Josan Semere Melake få – för på en kontring ryckte hon sig fri och satte sitt första blåvita A-lagsmål, hur säkert som helst.

– Vår inställning i dag var att om vi släpper in fem får vi göra femton. Vi ville verkligen gå för det. Att våra forwards gör två mål var är därför riktigt glädjande. Vi är också fantastiskt glada över Josans debut. Hon är i stort sett felfri under halvleken hon spelar, konstaterar Peter Svanström.

Nästa hemmamatch är lördag 21 oktober mot Södra Sandby IF.