Svängigt premiärkryss

Dramatiska slutminuter löste oavgjort för damlaget.

Årets första match för vårt division 1-lag är avklarad. Det blev 3–3 i träningsmatchen mot Elfsborg.
Det blev en riktigt jämn bortamatch i Rydahallen – och dramatiska slutminuter.

Inledningen av matchen var vår. Vi skapade två bra målchanser där den ena blev bortdömd för offside – innan vi gjorde matchens och hela säsongens allra första mål.
Nyförvärvet Ida Kjellman höll sig framme och gjorde vårt 1–0-mål i den elfte minuten.

Det blev desto mer chanser för boråsarna efter det – och en kvittering.
Fem minuter in i den andra halvleken stod det 1–1 på resultattavlan.

Kvarten senare hade det vänt. Elfsborg tog ledningen och vi fick jaga.
Men bara tre minuter senare kom ett mål till – och de gulklädda ledde med 3–1.

Det såg ut att bli hemmaseger i inomhushallen i Knalleland. Men vårt lag tänkte annorlunda och satte igång med en rejäl forcering.

Minut 89: reducerat till 2–3 genom Ida Kjellman igen.
Minut 91: Isabella Svanström fixar 3–3 innan domaren blåser av matchen.

Vår tränare Peter Svanström:

– Spelet är strukturerat i ungefär 20 minuter. Sedan faller vi ifrån och tappar bollar på fel ställen. Vi orkar inte riktigt. Johanna Henriksson gör en fin insats i målet. Hon håller oss kvar i matchen. Samtidigt får vi en del halvchanser och öppna lägen för kontringar. Men vi har inte riktigt tekniken för att komma rätt på dem, säger Peter och fortsätter:

– När vi blir lite tröttare i andra halvleken blir det inte riktigt som vi har tänkt oss. Det är en typisk januarimatch. Vi har tränat sex gånger efter ett långt uppehåll. Det märks också att vi har flera spelare borta. Det är inga ursäkter utan bara något vi konstaterar som också påverkar.

Nästa träningsmatch är 4 februari mot Rävåsens IK.

– Vårt nyförvärv Ida Kjellman är planens bästa spelare i 90 minuter. Det är också härligt att se att när vi ligger under med 1–3 så har vi flera ledare ute på planen som blir förbannade och som går in och kämpar in kvitteringen. Vi fortsätter att vara förlustfria sedan hösten 2020. Senaste gången vi spelade oavgjort i en match var kvalet mot Öis hösten 2021.