Tung förlust mot Eskilsminne

Jobbiga slutminuter bakom bortaförlust i division 1.

Spelövertag, ledningsmål och flera bra målchanser. Sedan tappade vi matchen ­– och i slutminuterna blev vi dubbelt straffade. Bortamatchen mot Eskilsminne slutade 2–1 till hemmalaget.

Med knappt tio minuter på matchklockan klippte Filippa Andersson till från distans. Detta efter att hemmalagets målvakt hade avstyrt ett djupledsförsök och kommit ur position. Bollen gick förvisso strax utanför, men tonen var satt. Ledningsmålet skulle snart komma.

Vår centrala mittfältstrio vann mark med bollen vid upprepade tillfällen, och framspelningarna var bara centimeter från att friställa vår ständigt djupledshotande anfallsduo.

När bollen väl hittade fram till Ebba Fjordskär behövde hon skjuta in sig ett par gånger, innan hon till slut träffade rätt i den 35:e minuten. Det var Felicia Holmberg som stod för inspelet, från högerkanten efter gräset. Ledningsmålet placerade Ebba Fjordskär dit med vänsterfoten.

Strax före paus hade Fjordskär ytterligare en boll i nät, men den utökade ledningen dömdes bort för offside.

Om vi var snäppet bättre än Eskilsminne i första halvlek var vi klart bättre under den första kvarten av andra. Hemmalaget tog sig knappt över halva plan, medan vi malde på i våg efter våg. Inhoppande Ida Kjellman fick ett fint läge att sätta dit tvåan. Victoria och Isabella Svanström likaså. Men Eskilsminne höll emot – och lyckades väcka liv i matchen.

Med runt halvtimmen kvar vände initiativet. Plötsligt var det Eskilsminne som radade upp chanser och Johanna Henriksson stod för flera kvalificerade räddningar – bland annat i 81:e minuten då hon kom ut och avvärjde ett friläge.

Det började kännas som att vi skulle reda ut det, men efter en tilltrasslad situation i den 89:e minuten kom kallduschen. Malva Larsson tryckte undan ett inspel, men Eskilsminne snappade upp bollen vid straffområdeslinjen och passade sig fram till en fri yta. Hemmaanfallarens rappa tåfjutt studsade utom räckhåll för Henriksson.

Klockan tickade mot 92 när besvikelsen över krysset som väntade skulle bli än värre. Eskilsminne attackerade längs högerkanten och borrade sig fram till öppet läge. Friläget utnyttjades och matchen avgjordes till Eskilsminnes favör.

– Vi har viss kontroll i första halvlek, även om vi slår bort för mycket passningar på egen planhalva. I paus byter vi formation vilket jag tror överraskade motståndarna. Första kvarten i andra halvlek är skapligt bra, men vi räcker inte till i dag. Som helhet är insatsen inte bra nog. Men det är inte dagens match som definierar oss, utan inställningen vi kommer med till nästa träning, säger Peter Svanström.

Nästa match väntar ett laddat derby mot Öis – säkra din plats på Valhalla nedan.