Uddamålsförlust mot Lidköping

Imponerande insats mot Elitettanlag.

Vårt division 1-lag imponerade och vände nästan till kryss mot storsatsande Lidköping.
– Det var en heroisk vändning och det är synd att det inte räcker, säger tränare Peter Svanström.

Lidköping satsar för att nå Damallsvenskan vid årets slut. Det innebar vårt division 1-lags svåraste match nånsin, berättar Peter Svanström.

– Vi kommer ut och det är tydligt att det är en annan typ av fotboll vi möter. Det är strukturerat, kombinationer och intränade löpvägar. Det är koncentration och de är inne och stör i vårt spel på ett sätt som man bara gör med erfarenhet. Det är ett kontringsspel som är blixtsnabbt.

Lidköping tog ledningen med både 1–0 och 2–0 och hade ett spelövertag.

– Vi känner att de stänger ner vårt mittfält bra men samtidigt är vi så vansinnigt villiga att spela fotboll, vi stannar aldrig upp. Vi är orädda. Vi vill ha kampen.

I andra halvlek kom matchens första riktiga vändning. Victoria Svanström dundrade in 1–2-målet. Leia Molund gjorde 2–2 påpassligt på en ribbretur. Alicia Hellström mer eller mindre sköt in ett inlägg via 3–2 (självmål av Lidköping).

Sen kom matchens andra vändning. Lidköping gjorde både 3–3 och sedan slutresultatet 4–3 med bara minuter kvar.

– Det är en besvikelse sett till resultatet, att förlora med uddamålet igen. Men vi klarar spelet på en mycket högre nivå. För oss handlar det om att vi lär oss under matchen hur vi ska göra mot en så svår motståndare. Vi hittar bra lösningar ute på planen, kreativa lösningar på olika situationer. Det som har fungerat bäst är kommunikationen mellan spelarna, säger Peter Svanström och fortsätter:

– Mycket är väldigt bra idag. Spelarna bockar av många av de rutor jag som tränare vill se. Vi är redo för att möta Malmö 8 april på Valhalla.