Amanda Edgren är blåvit

Landslagsmeriterad mittfältare klar.

Amanda Edgren är klar för IFK Göteborg.
Den landslagsmeriterade 31-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig året ut.
– Jag vill vara med och bidra till att IFK Göteborg tar klivet upp i år, säger hon.

Uppvuxen i Partille med Öjersjö IF som moderklubb, och sedan debut i Damallsvenskan med Kopparbergs/Göteborg FC 2011.
Totalt noterades Amanda Edgren för 190 matcher i Damallsvenskan med Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstads DFF innan hon 2022 lämnade Sverige för Sporting de Huelva i den spanska högstaligan.

Utöver sina 190 matcher i Damallsvenskan har det blivit 35 matcher i spanska Liga F och fem A-landskamper.

Nu är den 31-åriga mittfältaren klar för IFK Göteborg.

– IFK Göteborg har ett väldigt bollskickligt lag som spelar en offensiv fotboll, vilket är en miljö som lockar mig, säger hon själv.

Kontraktet sträcker sig året ut och träder i kraft omgående.

– Jag har såklart full koll på tabelläget i division 1 och ser väldigt mycket fram emot en spännande höst med många intressanta matcher, där jag vill kunna vara med och bidra med min rutin och erfarenhet.

Peter Svanström, sportchef A-lag Dam:

– Jag är givetvis väldigt nöjd över att vi får in Amanda i vår verksamhet. Hon har tränat med oss i ett antal veckor där vi kunnat konstatera det vi redan visste – att hon håller en väldigt hög nivå. Då har vi också kunnat föra samtal med varandra där vi till slut enats i att trycka på knappen. Hon kommer in i ett avgörande skede av säsongen och kommer med sin rutin och professionalism att höja vår nivå ytterligare, vilket blir en viktig ingrediens i jakten på seriesegern.