Duo klar för damlaget

Evelina och Nicole är blåvita.


Evelina Persson och Nicole Fallqvist – så heter våra två nya tillskott till damlaget.

– Två spelare som kommer att vara väldigt nyttiga i truppen, säger Peter Svanström, sportchef IFK Göteborg A-lag Dam.

Vi fortsätter att rusta inför den kommande säsongen i division 1.

Evelina Persson och Nicole Fallqvist har båda skrivit på avtal över 2025.

27-åriga Evelina Persson håller till centralt i försvaret och kommer senast från IK Rössö, där det ifjol blev 26 matcher i Elitettan

– Det är nog få som missat vad IFK Göteborg har på gång och när jag satt ner med Peter och fick upplägget presenterat för mig, där det fanns en tydlig rollbeskrivning för mig – då kände jag att det var hit jag ville. Jag vill bidra med mina defensiva kvaliteter, men också den erfarenheten jag samlat på mig. Jag ser väldigt mycket fram emot att bära den här matchtröjan, säger hon.

Peter Svanström, sportchef IFK Göteborg A-lag Dam:

– Förra året var Evelina Persson en av de bästa försvararna i Elitettan. Nu tillhör hon IFK Göteborg, vilket innebär att vi rekryterat en spelare av hög kvalitet som kommer att stärka upp vår defensiv. Evelina är en väldigt brytnings- och positionssäker mittback som har just de kvaliteterna vi letat efter. Jag är övertygad om att hon kommer att göra avtryck i division 1.

Nicole Fallqvist, 27, spelar på det centrala mittfältet och ansluter från Alingsås IF, som i fjol kvalade till Damallsvenskan.

– Att få representera IFK Göteborg känns stort och jag är väldigt stolt över att få bära de blåvita färgerna. Mitt första intryck av klubben har varit väldigt positivt och jag blev förvånad över hur professionellt allt runt omkring är. Förutsättningarna som finns här är svårt att hitta på den här nivån, säger hon.
Peter Svanström, sportchef:

– Nicole Fallqvist kommer in med både erfarenhet och en mycket bra fysik som kommer att vara nyttig för oss i år. Det är en stark spelare med bra uthållighet som kommer att vara väldigt jobbig att möta. Hon utgår från en mittfältsposition, men kan också användas som mittback.