Förlust i Barcelona

Spanjorskorna numret större.

Första matchen mot internationellt motstånd slutade i förlust.
Club Esportiu Europa vann till slut med 4–1 i Barcelona.

Behagliga 15 plusgrader i Barcelona, och 90 minuters fotboll att se fram emot på Nou Sardenya, där hemmalaget CE Europa stod för motståndet.

Hemmagänget håller till i den spanska andraligan, och ligger för närvarande på tolfte plats.

Ett Blåvitt, vars spelarbuss suttit fast i trafiken, fick en tuff start med endast fem minuters uppvärmning inför matchen.
Något som också syntes när ett till synes ordinarie Europa tog tag i matchen från start och kontrollerade de första 20 minuterna av matchen, där man också tog ledningen i den 15:e matchminuten.

2–0 kom minuten före pausvilan efter ett långt inlägg som en Europa-anfallare nådde högst på.

I den andra halvleken tog vi oss in i matchen igen spelmässigt och kunde utnyttja ytorna på ett bättre sätt, där främst Ebba Fjordskär och Frida Bremer fick fler och fler bollar i djupled att jobba på.

Ändå var det hemmalaget som skulle utöka sin ledning när en Europa-anfallare föll i straffområdet och själv förvaltade den efterföljande straffsparken. Detta till vilda protester från de blåvita spelarna.

Det blåvita momentumet avkom dock inte, och vi fortsatte att trycka på för en reducering.
Reduceringen kom till slut i den 67:e minuten när Nicole Fallqvist fick bollen en bra bit utanför straffområdet och kyligt lobbade in 3–1.

Kort därefter hade Frida Bremer ett gyllene läge att reducera på nytt, men den här gången gjorde Europas målvakt en rejäl parad.

När domaren blåste för fulltid – i den 89:e matchminuten – var resultatet dock fortfarande 4–1 till spanjorskorna.