Förlust mot Häcken

Jobbigt tapp på Hisingen.

Planenlig blåvit ledning och god kontroll första 45. Men efter paus blev vi straffade tre gånger om – utan att hitta rätt framåt. Efter en jobbig andra halvlek slutar matchen 3–1 till BK Häcken.

Efter flera poängtapp för konkurrenterna i det övre skiktet av division 1 Södra, innebar dagens bortamatch en god möjlighet att vinna mark i kampen om topplaceringarna.

Och det började minst sagt lovande.

I matchinledningen var det till en början helt jämnt, men ju längre halvleken fortskred, desto bättre kontroll fick vi över händelseförloppet.

Med runt halvtimmen spelad hängde en bortaledning rentav i luften, efter ett par riktigt fina målchanser: bland annat för Lisa ”Mini” Johansson och Leia Molund.

När Felicia Holmbergs distansskott överlistade Häckens målvakt i 38:e minuten kändes det både rättvist och logiskt.

Strax före pausvila kunde vår ledning dubblerats, men bara uddamålet skilde när domaren blåste för halvtid.

Efter paus spelade Häcken upp sig och tog sig tillbaka in i matchen. De höjde sitt bolltempo och var snäppet aggressivare i duellerna. Något som betalade sig i 56:e minuten, då 1–1 sattes dit i samband med en hörna.

Efter kvitteringen stod matchen och vägde. Närmast att återta ledningen kom vi när Felicia Holmberg friställde en djupledsgående ”Mini”, men dessvärre lyckades målvakten avvärja.

Och med 20 minuter kvar kom det blytunga baklängesmålet som innebar 2–1-ledning för Häckens del.

Trots att vi flyttade upp positionerna lyckades vi inte skapa några särskilt stora kvitteringschanser i matchens slutskede.

I stället kunde BK Häcken sätta spiken i kistan efter att ha fått en straffspark på övertid.

– Vi sitter inte riktigt ihop som lag i dag, och det är som att vi inte känner igen oss själva. Förvisso gör vi en ganska okej förstahalvlek, men vi lyckas inte justera och rätta till det som inte fungerar under pågående match. Det i kombination med att Häcken verkligen gör jobbet i andra halvlek fäller avgörandet den här gången, säger Peter Svanström.