Förlust mot Rosengård

Cupäventyret över.

Tuffast tänkbara motstånd för tredje helgen i rad. Den här gången blev det tvåsiffrig bortaförlust mot FC Rosengård – vilket innebär att vi spelat färdigt i Svenska Cupen för den här gången.

I kampen om gruppsegern var FC Rosengård – notoriskt topplag i damallsvenskan de senaste åren – nödgat att slå vårt division 1-lag med stor marginal. Något de med stor beslutsamhet visade från första sekund att de tänkte lyckas med.

Ledningsmålet kom redan i första minuten, och i den femte var det utökat.

Efter drygt tio minuter etablerade vi oss offensivt i ett par sekvenser. Men mer än halvchanser tilläts vi inte skapa. I stället var det hemmalaget som kontrade in 3–0.

Och de hade bara börjat.

Men innan Rosengård hittade rätt på nytt skapade vi ett fint läge i den 25:e minuten då Ida Kjellman fick i väg ett tungt och välriktat skott från distans, efter en fin öppnande passning av Josan Semere Melake. Dessvärre var hemmalagets målvakt perfekt positionerad och kunde avvärja.

När Rosengård återigen fick fart på målproduktionen gjorde de på kort tid 4–0 på straff, 5–0 via inlägg och 6–0 efter ytterligare en straff.

Innan domaren blåste för pausvila hittade en sjunde boll nätet bakom Lisa Hall.

I andra halvlek fortsatte Rosengård demonstrera sin kvalitet. De gjorde två snabba direkt. Sedan spelade de sig till och förvaltade ytterligare ett par frilägen.

Och när matchens tredje straff togs om hand felfritt i den 64:e minuten var resultatet jobbiga 12–0.

Med drygt 20 minuter kvar kom eftermiddagens sista mål på Malmö IP efter ett välplacerat avslut från nära håll.

– När vi gick in i Svenska Cupen bestämde vi oss för att försöka spela vårt spel, snarare än att försvara med hela laget. Det är möjligt att siffrorna hade kunnat hållas nere något om vi backade hem, men fokus ligger på vår långsiktiga utveckling och vårt kommande seriespel i division 1. Spelarna vågade försöka, och sista 20 minuterna är vi med och fajtas riktigt bra. Vi tar med oss det och ser fram emot seriestart, säger huvudtränare Tobias Birgersson.