Hattrickskytten ordnade segern

Härlig trea borta mot Rosengård.

Hemmalaget FC Rosengård stod upp bra och såg länge ut att vara med och göra upp om poängen i värmen på Malmö IP. Den avgörande skillnaden? Ett äkta hattrick av skyttedrottningen Lisa ”Mini” Johansson.

Vår matchinledning var snudd på svag, och från bänken var Marcus Lantz tydlig med att laget behövde kliva högre upp i banan.

Första halvtimmen var FC Rosengård snäppet bättre, men genom ett välsynkat försvarsspel såg vi till att hålla hemmalaget borta från målchanser.

Så småningom fick vi bett i pressen samtidigt som vårt passningstempo skruvades upp. Målchanserna började komma och när domaren blåste för halvtidsvila var känslan att ledningsmålet hängde i luften.

Men mållöst i paus alltså.

Den andra halvleken inleddes med ett fint läge för Marieke Kramer, som avslutade strax utanför.

Därefter bröt Lisa ”Mini” Johansson dödläget i den 52:e matchminuten.

Efter en passning av Isabella Svanström vände ”Mini” upp till vänster, en bit utanför straffområdet. Det såg ut som att hon sökte passning för en sekund, men när inget klockrent alternativ uppenbarade sig gjorde hon det enda rätta. Hon klippte till – rakt upp i krysset.

Med ledningsmålet på plats var det som om en del nervositet släppte från spelarnas axlar. De kunde spela ut hela sitt register och ”Mini” fortsatte visa vägen.

Först genom att sätta 2–0 i 78:e minuten, därefter genom att fullborda ett äkta hattrick med fem minuter kvar.

Med en trygg 3–0-ledning på plats uppstod ett ypperligt tillfälle för Lilly Hamstein att göra division 1-debut. 16-åringens pigga inhopp var ett av flera glädjeämnen denna lördag.

– Till att börja med är vi besvikna över första halvlek. Vi vet att Rosengård är betydligt bättre än sin tabellplacering, så inget snack om att det skulle krävas en topprestation för att slå dem. Efter en bra samling i paus hittar vi precis det spelet vi hade planerat för i dag. Det i kombination med individuell spets gör att vi nu kan glädjas över ett mycket bra resultat. En eloge till spelarna som hittar tillbaka och ordnar en underbar seger, säger Peter Svanström.

Nästa match spelas på söndag 15 september på Valhalla klockan 13.00.