Klar seger i derbyt

Tillbaka på vinnarspåret.

Två mål i första halvlek – två mål i den andra. I derbymatchen mot Öis studsade vi tillbaka och vann med 4–0.

Det tog ungefär fem minuter innan derbymatchen mot Örgryte IS satte sig och vårt division 1-lag tog tag i taktpinnen.

Spelövertaget lönade sig nästan direkt. I den 7:e matchminuten stod Filippa Andersson för ett längre uppspel från sin position till höger i backlinjen. Försvarens crossboll föll ut helt perfekt – och efter en löpduell mellan en Öis-försvarare och Lisa Johansson fick den sistnämnda friläge.

En kylig bredsida i bortre hörnet innebar tidig hemmaledning.

Tio minuter senare fick Johansson fritt läge på nytt, men den gången gick avslutet över ribban.

Med drygt 25 minuter på klockan kunde Isabella Svanström ha utökat ledningen. Men bortamålvakten parerade mittfältarens tunga distansskott.

Några minuter senare var det i stället Öis som höll på att hitta rätt, via en kraftfull nick efter hörna – men den gången räddades vi av ribban.

1–0 såg länge ut att stå sig till halvtid, men det skulle bli ett mål till före paus.

Lisa Johansson tog sig runt till vänster i straffområdet och sökte sina medspelare med ett inspel efter backen. Öis målvakt kom emellan fick tag på bollen. Sedan tappade hon den igen. Bollen smet in över mållinjen och vi gick till pausvila med tvåmålsledning.

Om första halvlek började lite avvaktande fick vi en rakt motsatt inledning på den andra. Just som spelet sattes i gång vann Isabella Svanström mark centralt i banan. Därefter slog hon en elegant djupledspassning åt höger, mellan två Öis-spelare.

Fram störtade Felicia Holmberg och ett kontrollerat inspel senare kunde Frida Bremer sätta 3–0 från nära håll.

Ett par minuter senare hamnade bollen till höger, framför fötterna på Filippa Andersson som precis slagit en hörna. Det hade hunnit bli oreda i gästernas straffområde, vilket Melissa Davin utnyttjade, genom att hitta en fri yta.

När bollen nådde Davin återstod bara en elegant styrning innan 4–0 var ett faktum.

Om segern inte redan var bärgad, blev läget än bättre när Öis tilldelades en målchansutvisning med cirka halvtimmen kvar att spela.

Därefter kunde vi spela av matchen med god kontroll, och säkra en betryggande 4–0-seger.

– En stor eloge både till spelarna och ledarteamet som håller fokus på det vi jobbat med hela året. I dag är spelarna i bättre fysiskt slag än tidigare och de tar sig an matchen på ett riktigt bra sätt. Nu ska vi jobba vidare och försöka få till en bra resultatrad, säger sportchef Peter Svanström, som i dag gjorde comeback på tränarbänken.