Lidköping snäppet vassare

Förlust i årets första hemmamatch.

Sämre prestation första 45, men en rejäl uppryckning efter paus. Över en hel match blev Lidköpings FK en för tuff uppgift i årets första hemmamatch – som slutade 1–3.

Årets första kamp hemma på Valhalla – och för andra veckan i rad: ett motståndarlag från landets näst högsta serie.

Då kom vi fel in i matchen redan från start och tvingades konstatera att bortalaget var numret större i merparten av situationerna. Att motståndarna på kort tid gjorde 1–0 efter en frispark – och fördubblade ledningen – måste tyvärr beskrivas som fullt rättvist.

Inför den andra halvleken gjorde tränarteamet och spelarna samma bedömning: presspelet behövde ske mer synkat, och laget skulle behöva sitta ihop mer. Dessutom fanns det stort förbättringsutrymme gällande passningstempot.

När domaren blåste i gång andra halvlek utförde vi det som diskuterats i paus. Något som snart gav resultat, efter att Filippa Andersson drivit boll och friställt Frida Bremer. Anfallaren utnyttjade möjligheten på bästa sätt och satte dit reduceringen.

Ungefär tio minuter in i den andra halvleken visades vår målvakt Johanna Henriksson ut, efter att ha gjort omkull Lidköpings anfallare. En stor del av halvleken tvingades vi därför till spel i numerärt underläge.

Trots detta stod vi upp bra och störde gästernas ledning ända in i det sista, då de punkterade matchen genom att göra 1–3.

– Vi gör en svag förstahalvlek, den nivån måste vi helt klart upp ifrån. Men vi får ta med oss andra halvlek, då vi höjer oss rejält och spelar till stor del på det sätt vi vill, säger Tobias Birgersson.