Ny viktig hemmaseger

Revansch mot Älmhult.

Stabilitet och kontroll matchen igenom – dessutom minst fem offensiva aktioner av högsta klass. Gästande Älmhult kammade noll, vi hittade rätt gånger fem. Ett resultat som innebär viktiga poäng i kampen om topplaceringarna i division 1.

Vi inledde matchen med bra energi och kopplade tidigt grepp om händelseutvecklingen, men inledningsvis skyddade gästerna sitt mål med den äran.

En lite otäck känsla hann smyga sig på, men efter en halvtimme fick vi hål på motståndarna.

Lisa ”Mini” Johansson sköt stenhårt i ribban, varpå anfallskollegan Leia Molund störtade mot bollen, hann först och satte det förlösande 1–0-målet med en kontrollerad bredsida.

Med ledningsmålet på plats hade vi plötsligt fått matchen dit vi ville, vilket förstärktes ytterligare i 34:e minuten när Isabella Svanström satte 2–0, framspelad av Marieke Kramer.

Därefter fortsatte vi ösa på, men 3–0-målet dröjde till början av andra halvlek.

Det var i matchminut 49 som gästernas försvarslinje rullades upp fint och Marieke Kramer fick fritt läge till vänster. Målvakten klarade, men det blev kamp om returen, och den kampen vann Leia Molund, som slet till sig bollen och forcerade in sitt andra mål för dagen.

Med ungefär en kvart kvar av matchen byttes Josan Semere Melake in, och bara sekunder senare gjorde mittfältaren 4–0, efter ett riktigt klassavslut strax utanför straffområdet.

Sista ordet fick Leia Molund, dagens utropstecken, som blev hattrickskytt i 92:e minuten när hon satte 5–0 efter ytterligare en retur.

– När vi samlas efter matchen stämmer vi av om vi har gjort vad vi bestämt. I dag checkar vi samtliga boxar och då är det ingen slump att vi får med oss ett så här bra resultat. Jag är väldigt nöjd över att vi hittat stabilitet i backlinjen, där Elsa Blomgrens intåg har visat sig betyda mycket för oss. Givetvis plussar vi också för Leia som tar stort ansvar offensivt med sina tre mål, säger Peter Svanström.