Seger med mersmak mot MFF

Högklassig insats på Limhamns IP.

Defensivt var insatsen snudd på perfekt – framåt var vi effektiva och tog vara på chanserna. Träningsmatchen mot Malmö FF slutade med 2–0-seger efter mål av Filippa Andersson och Ebba Fjordskär.
…och det kunde gott ha blivit ännu mer.

Fjolårets seriesuverän i division 1 södra, Malmö FF på bortaplan – en riktig värdemätare på Limhamns IP i Malmö.
Första tio minuterna satte MFF högt tempo och skapade ett par halvchanser, samt flertalet hörnor. Men vi stod pall och hemmalagets bolltempo mattades en aning.

Malmö fortsatte bygga spelet bakifrån och vi fortsatte stå emot – efter ett tag började vi dessutom hota offensivt genom snabba omställningar och fina kombinationer längs kanterna. Med 23 minuter på klockan fick vi betalt när vår löpstarka högerback Filippa Andersson hittade en yta och kunde sätta 1–0 vid bortre stolpen.

Matchbilden höll i sig och vi fortsatte göra tillvaron tuff för Malmö FF, som trots stort bollövertag hade svårt att borra sig igenom vårt mycket kompakta försvar.

I den 35:e minuten spelade vi oss in i offensivt straffområde, där en envist kämpande Frida Bremer fick fram bollen till Ebba Fjordskär som placerade dit den – men målet dömdes bort för offside.

Kort senare fick firma Bremer/Fjordskär revansch – för i den andra halvlekens första minut uppstod en nästan identisk situation. Bremer jobbade och slet, Fjordskär kom loss och gjorde mål. Den här gången var målet godkänt och vår ledning fördubblad.

Därefter fortlöpte matchen på samma sätt som under första halvlek. Vi var taktiskt disciplinerade och robusta i duellerna, MFF:s anfallsförsök blev sällan riktigt farliga. När de justerade sina tillvägagångssätt fortsatte vi jobba tillsammans och höll hemmalaget borta från farligheter.

Vid några enstaka tillfällen kom himmelsblått till avslut, men då stod vår målvakt Lisa Hall emot på bästa sätt.

Mot slutet av matchen stack vi upp med ytterligare ett par kontringar, och med lite tur kunde vi hittat nätet på nytt – men sammantaget vinner vi rättvist efter en mycket bra prestation i Malmö.

– Det är ett väldigt glädjande besked att vi har den här höjden i oss, att vi kan nolla ett storsatsande Malmö FF när allt stämmer. Det här var en laginsats värdig IFK Göteborg. Dessutom visar vi stort mod och vågar vara framåtlutade med bollen. Självklart är vi riktigt nöjda med den här prestationen, säger huvudtränaren Tobias Birgersson.