Storseger hemma mot Trollhättan

Bäddat för seriefinal.

Leia Molund satte ledningsmålet redan efter 23 sekunder – därefter hård kamp halvleken ut. Efter paus skruvade vi upp tempot och hittade rätt – fem gånger om.

Strax bakom toppkvarteten i division 1 södra har dagens gäster FC Trollhättan hittat formen. Fram till dagens match var de obesegrade efter sommaruppehållet.

En tuff match att vänta alltså.

Apropå en formkurva som pekar uppåt: matchen hade knappt hunnit börja innan Leia Molund sprungit sig till friläge – och även om målvakten stod pall i förstaläget fick Molund chansen på nytt.

1–0 var ett faktum, med mindre än 30 sekunder på klockan.

Efter det tidiga ledningsmålet var matchen jämn, och Trollhättan stack upp på en och annan farlighet – om än utan att komma riktigt nära.

Framåt slutet av halvleken hade vi samlat ihop tillräckligt med målchanser för att en utökad ledning skulle kännas rättvis.

Och utökade gjorde vi, men det dröjde till andra halvlek.

Närmare bestämt till den 49:e matchminuten, då Melissa Davin nådde högst på Marieke Kramers hörna och knoppade in 2–0.

Efter målet var vi tydligt skickligare än motståndarna, och i matchens slutskede blev vi flerfaldigt belönade.

3–0 gjordes av Lisa ”Mini” Johansson, via ett kontrollerat avslut från nära håll.

När fyran kom i 83:e minuten var det ”Mini” som stod för framspelningen och Leia Molund som utökade sin målproduktion.

I slutet av matchen fick även vårt meriterade nyförvärv Amanda Edgren chansen att presentera sig. En möjlighet hon tog med den äran: genom att snurra upp motståndarförsvaret och rulla in 5–0 i 85:e minuten.

Sista ordet fick ”Mini” som slet till sig ett friläge i 93:e minuten och rullade in 6–0, dagens slutresultat.

Nästa helg väntar toppkonkurrenten Eskilsminne IF på bortaplan.

– Vi är ett ledarteam som mår bra tillsammans och som ansvarar för en spelargrupp fylld med självförtroende. Det är fantastiskt häftigt att se vilka kvaliteter som finns i laget när vi hittar rätt på det här sättet. Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka på Kamratgården och en häftig match nere i Skåne nästa helg, säger Peter Svanström.