Storseger mot Rosengård

Högklassig förstahalvlek satte tonen.

Femmålsledning i paus efter säsongens bästa halvlek. Sedan spelade vi av den andra halvleken med god kontroll och inkasserade en 6–1-seger hemma mot FC Rosengård.

Redan i matchens inledande sekvenser visade våra spelare prov på stor beslutsamhet.

Frejdigt anfallsspel, energisk återerövringspress och i tredje minuten: 1–0.

Filippa Andersson stormade fram med bollen under kontroll på sin högerkant. När ytterbacken tagit sig till optimal inläggsposition avlossade hon ett skott. Eller också var det ett missriktat inlägg.

Oavsett vilket: det vållade målvakten stora problem och bollen dök upp fram fötterna på Melissa Davin, som med en enkel bredsida gav oss en smakstart.

Knappt tio minuter senare fick vi frispark strax utanför straffområdeslinjen. Återigen var det Filippa Andersson som klev fram, och den här gången var det ingen tvekan om vad Andersson var ute efter. Frisparken var stenhård och helt utom räckhåll för gästernas målvakt. 2–0.

Efter att ha fått matchen dit vi ville fortsatte vi pressa högt – något som skulle betala sig på nytt.

I matchminut 35 var det Felicia Holmbergs tur att attackera med hög fart, till höger i banan. Inlägget slog hon efter backen – och återigen var det Melissa Davin som blev fri i straffområdet. Davin var även denna gång kontrollerad och dubblade sin målskörd genom att göra 3–0.

Dagens fjärde mål kom bara ett par minuter senare, när en snabbt slagen hörna hamnade hos Isabella Svanström som utökade till 4–0, med ett distansskott via ribban.

Precis innan slutvisslan ljöd utökade Leia Molund till 5–0, med en nick från nära håll.

Även den andra halvleken inleddes med hög intensitet från vår sida – och med något högre skärpa i sistapassningarna kunde vi skapat fler skarpa målchanser.

Men till slut utökade vi ledningen på nytt. Framspelningen kom från Melissa Davin och friläget förvaltade Ebba Fjordskär felfritt.

I slutminuterna reducerade gästerna efter en frispark.

– Vi har haft en väldigt bra träningsvecka där vi klargjort för varandra vad som krävs om vi ska lyckas med det vi företagit oss. Energin från den gångna veckan tar vi med oss in i matchen. I dag är det mest av allt attityden jag är nöjd med, vi visar att vi verkligen vill och tillåter knappt motståndarna att ha två passningar i rad inom laget. Den här laginsatsen tar vi med oss och jobbar vidare, säger Peter Svanström.