Trio klar för damlaget

Vårt division 1-lag förstärks

Vi fortsätter att rusta inför den kommande säsongen i division 1.
Melissa Davin, Stina Bergvall och Alva Persson är alla tre klara för IFK Göteborg.
– Det är en trio med både potential och spets, säger Peter Svanström, sportchef.

En ny spännande säsong i division 1 och en historisk debut i Svenska Cupens gruppspel står för dörren.
Inför tävlingssäsongen är nu nyförvärv fem, sex och sju klara för IFK Göteborg.
Melissa Davin, Stina Bergvall och Alva Persson ansluter från Örgryte IS och har samtliga skrivit på avtal över 2025.

24-åriga Melissa Davin är fostrad i Näsets SK. På meritlistan har hon bland annat sex säsonger i Elitettan med Hovås Billdal IF, Kungsbacka DFF och Alingsås FC United samt en säsong i Damallsvenskan med Kungsbacka DFF.

– IFK Göteborg känns som helt rätt steg för mig. Det är en klubb som vill uppåt, precis som jag, och det känns kul att vara i en miljö där mina egenskaper som vinnarskalle tas till vara på. Dessutom finns det en stark organisation runt laget och jag har fått ett väldigt gott intryck av både Tobias och Peter, säger hon.

Peter Svanström, sportchef A-lag Dam:

– Melissa Davin kommer att vara mycket viktig för oss de kommande åren. En otroligt intressant spelare som med en härlig blandning av kreativitet och aggressivitet tillför en extra spets i vårt spel. Jag och Melissa har haft många givande samtal under vintern och vi har satt ihop en bra plan för henne där vi visat på ett sammanhang i den nya truppen. Att Melissa väljer IFK Göteborg som nästa steg i sin karriär säger en hel del om vart vi är på väg.

Alva Persson håller till centralt i backlinjen och inledde sin karriär i Råstorps/Timfors IF hemma i småländska Markaryd. 22-åringen flyttade redan som 14-åring till damallsvenska Vittsjö GIK innan hon flyttade vidare till Växjö DFF:s akademi följt av IFK Värnamo i division 1, samt Bergdalens IK i Elitettan.

– Jag är superglad över den här möjligheten och ser oerhört mycket fram emot att sätta igång. IFK Göteborg har något väldigt intressant på gång och det är en resa jag vill vara med på, säger hon.

Peter Svanström:

– Alva Persson är en välskolad spelare som kliver in centralt i backlinjen. Alva är duktig på att kommunicera och göra sina lagkamrater bättre, vilket är extra viktigt när vi är ett antal nya spelare i år. Med sin höga krav på sig själv och sin omgivning samt aggressiva spelstil är jag övertygad om att hon kommer att ta stora kliv i en klubb som IFK Göteborg.

23-åriga Stina Bergvall kommer ursprungligen från skånska Hässleholm där hon gjorde fem A-lagssäsonger för FC Hessleholm i division 2 och 3. Därefter flyttade hon till Göteborg för studier och har representerat Örgryte IS i division 2 och division 1.

– IFK Göteborgs planer och ambitioner är något jag delar och därför kändes det som en väldigt bra flytt. Jag har mött IFK Göteborg flera gånger och alltid imponerats av laget och supportrarna, så det ska bli väldigt kul att spela med dem i ryggen, säger hon.

Peter Svanström:

– Stina är en offensiv ytterback som både löper snabbt och mycket. Jag fastnade direkt för Stinas fina ledaregenskaper och hon kommer att vara en viktig del i att bygga det lag vi vill se i framtiden. Hon blir ett värdefullt tillskott till IFK Göteborg.