Tung förlust på Kamratgården

Missräkning i vårsäsongens sista seriematch.

Sommarvärme och folkfest på Kamratgården. Men festen kom av sig när vårt division 1-lag avslutade vårsäsongen. Bortalaget IFK Örby gick segrande med tre mål mot två.
– Jag är enormt besviken. Dessvärre får jag konstatera att detta är en av de sämsta matcherna jag sett oss göra under mina år i klubben, säger Peter Svanström.

Förutsättningarna på Kamratgårdens gräs var snudd på optimala, och redan efter ett par minuter höll vi på att få en smakstart. Men Ebba Fjordskär lyckades tyvärr inte förvalta sina dubbla frilägen i matchinledningen.

Därefter kom vårt övertag av sig och ett mindre ställningskrig bröt ut – något som gynnade gästerna.

Med halvtimmen på klockan kom det minst sagt tunga bortaledningsmålet. Olyckligt, men tyvärr inte orättvist.

I slutet av första halvlek fick Ebba Fjordskär dock revansch när hon satte 1–1 efter en fin nedtagning.

Efter paus inledde gästerna bäst – och det blåvita spelet fortsatte att halta. Något som innebar att Örby kunde ta ledningen på nytt, i mitten av andra halvlek.

Vi skapade ett par halvchanser men var aldrig riktigt nära och när Örby även satte 3–1 i slutminuterna kändes matchen körd.

Men trots det blev slutminuterna dramatiska, för när Lisa ”Mini” Johansson satte dit reduceringen på övertid var det som om våra spelare började tro på möjligheterna till poäng.

Straffsituation, ribbskott och tilltrasslade situationer i straffområdet, men kvitteringen uteblev och vi föll tungt i sista matchen före uppehållet.

– Jag är enormt besviken. Man kan förlora matcher när motståndarna är bättre eller för att marginalerna är på fel sida. I dag ser jag inte att vi försöker göra det vi kommit överens om och dessvärre får jag konstatera att detta är en av de sämsta matcherna jag sett oss göra under mina år i klubben, säger Peter Svanström.