Välkommen, Tobias

Vår nya tränare är klar.


Nu är allt påskrivet och klart.
Tobias Birgersson, 35, är klar som ny huvudtränare för IFK Göteborg A-lag Dam.
– Det finns en enorm potential här som jag ser fram emot att få vara med och förvalta och utveckla, säger han.

Han har meriter från bland annat Damallsvenskan med IK Uppsala Fotboll och Elitettan med Bollstanäs SK, samt P19- och U21-Allsvenskan med IF Elfsborg. Nu är Tobias Birgersson klar som huvudtränare för IFK Göteborg A-lag Dam.

– Ett väldigt roligt uppdrag som jag inte behövde överlägga länge för att tacka ja till. Det finns en enorm potential i IFK Göteborg som jag ser fram emot att få vara med och förvalta och utveckla, säger han.

Tobias kommer ursprungligen från Skövde och utbildade sig till fotbollstränare på Högskolan Dalarna. Det första tränaruppdraget efter studierna blev i Gefle IF:s akademi.

– Som ledare har jag en hög kravställning på spelare, ledare och mig själv. Jag är en tränare som gillar att arbeta med utveckling, men framför allt vill jag vinna. IFK Göteborg är en klubb där man vinner – och ska vinna. Det är självklart för mig, och därför känns det som en bra matchning, säger Tobias Birgersson och fortsätter:

– Jag har fått en väldigt tydlig beskrivning av projektet och hur de kommande åren ser ut. Det är en klubb som tydlig satsar på sitt damlag och där det finns många bra spelare i truppen. Dessutom finns det en fantastisk organisation runtom.

Avtalet träder i kraft omgående och är en halvtidstjänst. Till vardags arbetar Tobias som idrottslärare och kommer att fortsätta göra det parallellt med uppdraget i IFK Göteborg.

– Vi har haft en process där vi intervjuat ganska många tränare och där jag fastnade tidigt för Tobias. Han klickade i de boxar vi hade med oss in i rekryteringen, som innefattade bland annat uppdrag i Damallsvenskan och akademiverksamhet, säger vår sportchef Peter Svanström och fortsätter:

– Vi har många unga spelare som vi kommer att fortsätta arbeta med spelarutbildning och spelarutveckling med, för att få dem att nå sina karriärsmål. Samtidigt behövde vi någon som vet hur det går till på högre nivå – dit vi ska. Där blev Tobias tidigt den främsta kandidaten.