Viktig trepoängare hemma på Valhalla

Lurig match slutade med komfortabel hemmaseger.

Ett 1–0-mål av högsta klass och en anfallare i sanslös målform. Dessutom ett bortalag som vägrade ge sig, men som till slut fick se sig besegrat. Från hemmafajten mot Ljungskile SK tar vi med oss en härlig 5–2-seger och tre viktiga poäng.

I matchinledningen fick vi bra grepp om gästerna, men ganska snart lyckades de hitta in i ytor där vi hade vissa bekymmer med att sätta stopp.

Efter ungefär en kvart, när vårt spelövertag tillfälligt kommit av sig, kunde vi mycket väl blivit straffade. Men när gästerna kom till avslut fredade Lisa Hall sitt mål med den äran.

I stället var det Isabella Svanström som spräckte målnollan – och som hon gjorde det. Vår spelskickliga mittfältare skaffade sig utrymme på offensiv planhalva. Sedan klippte hon till från distans. Och skottet, ja det var av högsta möjliga klass, helt otagbart för gästernas burväktare.

Knappt två minuter senare var det Lisa ”Mini” Johanssons tur att göra det hon gjort mest hela tiden de senaste matcherna.

Marieke Kramers inlägg både tajmades och riktades helt perfekt: för ”Minis” del återstod bara ett kyligt avslut – sedan ledde vi med 2–0.

Efter två snabba mål trodde nog somliga att en enkel färd mot segern var inledd, men riktigt så blev det inte.

LSK var knappast ofarliga, och i 29:e minuten fick de utdelning efter kontring.

Dessbättre blev oron över att gästerna därmed skulle ta sig tillbaka in i matchen inte långvarig, åtminstone inte den gången. För i matchminut 35 höll sig Lisa ”Mini” Johansson framme och utökade till 3–1.

Trots att vi vid upprepade tillfällen haft en tvåmålsledning var det bara ett mål som åtskilde lagen när domaren blåste för pausvila. Detta efter att Ljungskile reducerat på nytt i den 46:e minuten via ett distansavslut. I rättvisans namn bör även den fullträffen uppmärksammas och berömmas lite extra.

När andra halvlek blåstes i gång var det upplagt för nagelbitare, men någon större dramatik blev det aldrig.

Lisa ”Mini” Johansson, vem annars, ökade på sin målskörd – två gånger om.

Först i 60:e, därefter i 70:e minuten.

Och med det var trepoängaren i hamn.

– Vi visar återigen vilken stark vinnarmentalitet som byggts upp i den här gruppen. När reduceringarna kommer är det inte en enda spelare som ser stressad eller orolig ut. Allt fokus ligger på nästa situation och på att göra det vi jobbat på och bestämt oss för. Sen blir inget sämre av att vi har en anfallare som gör fyra mål och utöver det visar en oerhörd klass i tajming, länkspel och beslutsfattande, säger huvudtränare Peter Svanström.

Nästa hemmamatch väntar IFK Örby 27 juni.
Matchen spelas på Kamratgården, och till matchen är det fri entré.