Vinst i värdemätare på Tunavallen

4–2 mot Eskilstuna United.

Påkopplade från start, men oturligt straffade. Då växlade vi upp och vände underläge till seger borta mot Elitettan-laget Eskilstuna United.

I kontrast mot förra veckans premiär var vårt division 1-lag fullt påkopplade redan från start i dagens bortamatch mot Eskilstuna United. Bakåt låg vi helt rätt i position och genom högt passningstempo tog vi kommandot över matchen och skapade flertalet målchanser första 20.

Därför var det snopet när hemmalaget tog ledningen med 1–0 efter att vi tappat markering vid en frispark som lyftes in mot bortre stolpen.

Dessbättre förblev matchbilden densamma efter målet – och kort senare kvitterade vi rättvist, när Evelina Persson gjorde sitt första mål som IFK Göteborg-spelare i samband med en hörna.

Strax efter kvitteringen stod Isabella Svanström för matchens prestation när hon dribblade förbi tre motståndare och krutade in ledningsmålet i bortre krysset via ribban.

Tio minuter senare utökade vi ledningen – även den gången via ribban, efter att Frida Bremer drivit in i straffområdet och avslutat distinkt. Med bara minuter kvar till paus svarade hemmalaget genom att reducera efter ett inlägg mot bortre stolpen, från vår vänsterkant.

Om vi inledde den första halvleken genom att rada upp målchanser präglades starten av den andra mest av stabilitet. Båda lagen hittade en trygghet i försvarsspelet och målchanserna uteblev under en lång period i andra halvlek.

Med cirka tio minuter kvar av matchen fick vi åter fart på anfallsspelet – och med 89 minuter spelade satte Frida Bremer spiken i kistan genom att förvalta ett friläge på bästa sätt.

– Vi visar i dag att vi inte backar, oavsett utmaning. Spelarna uppvisar ett mod som verkligen sticker ut, för det ska konstateras att detta är en riktigt tuff match mot en svår motståndare. Det är dessutom häftigt att se hur snabbt det vi jobbar med dagligen på träning syns i våra aktioner på match, konstaterar huvudtränare, Tobias Birgersson.