U19 går för guld

Tre omgångar återstår i u19-allsvenskan. Och IFK Göteborg är med i guldstriden.
– Klart vi går för det. Sedan är det en tuff avslutning som väntar, säger Hannes Stiller.

Upplägget för u19 är nytt för 2018. Efter en vår och sommar med två delade serie (norra och södra) avgörs SM via en slutspelsserie med 14 lag.
– Vi är positiva till det här. Killarna tycker det är kul att få möta exempelvis lagen från Stockholm, vilket som regel innebär tuffa matcher, säger Hannes Stiller som tillsammans med Hjalmar Jonsson, utöver det nya uppdraget med a-truppen, kommer att fullfölja seriespelet med Elit1.

Då tre omgångar återstår är blåvita grabbar med i toppen.
Djurgården toppar på 22 poäng, två före IFK Göteborg. Bakom följer fyra lag på 19 poäng, Häcken, Malmö FF, Hammarby och Trelleborg u19-allsvenskan.

I senaste omgången besegrades Halmstad hemma på Kamratgården sedan Edvin Dahlqvist svarat för matchens enda mål. Stiller:
– Den känns som om det kommer att leva ända in i sista omgången. En direkt avgörande match mot Häcken hade förstås varit kul.

Till en början väntar dock Malmö FF på bortaplan i helgen.
– Tyvärr krockar den med ett antal landslagsuppdrag för fyra av våra killar. Såväl Noah Alexandersson, Samuel Ohlsson, Emil Holm och Jake Weisbrod är borta. Å andra sidan har vi många duktiga spelare att ersätta dem med.

Återstående matcher IFK

Malmö FF (Stadionområdet, Malmö), 13 oktober, 14.00.
Brommapojkarna (Kamratgården), 20 oktober, 15.00.
Häcken (Bravida Arena), 27 oktober, 14.00.

Återstående matcher Djurgården

Brommapojkarna (borta).
Häcken (hemma).
Täby (hemma).

Hela spelprogrammet finns här.