IFK Göteborg startar upp esport

IFK Göteborg Esport är en ny del av klubben.
Utöver möjligheten att locka fler och nya supportrar till Blåvitt och utökade kommersiella möjligheter så är målsättningen att bli en toppklubb att räkna med inom efotboll.

Två spelare och en manager har skrivit på. Nu börjar IFK Göteborgs satsning på den snabbt växande esporten. ­

– Vi ska tävla mot toppklubbarna både i Sverige och i resten av världen – samtidigt som vi skapar förebilder för alla unga som intresserar sig för esport, säger Pontus ”GGFrolle” Frostvik.

Han är en välkänd profil inom esport med mångårig bakgrund bland annat som manager för svenska efotbollslandslaget. Han får rollen som manager för IFK Göteborg Esport.

Våra spelare kommer att tävla i FIFA, som är världens största fotbollsspel på Xbox och Playstation. Målet är att delta både i eAllsvenskan och Global Series, som många kallar VM i FIFA.

– Vi vill med detta bygga varumärket IFK Göteborg utanför den traditionella fotbollen och bredda intresset för Blåvitt hos nya målgrupper, säger Erica Berghagen, Marknad- och kommunikationschef hos IFK Göteborg.

Esportsatsningen är helt självfinansierad och kommer att fungera som ett projekt inom IFK Göteborg Fotbolls marknadsavdelning.

– Vi vill att detta ska generera pengar till klubben genom nya möjliga partnersamarbeten som traditionellt sett kanske inte brukar satsa på ”vanlig” fotboll. Vi kommer också satsa på tjejer och en akademi för unga spelare. Vi kommer belysa vikten av att kombinera det roliga och lustfyllda med det viktiga i att äta rätt och röra på sig, säger Erica Berghagen.

Två spelare är alltså klara för satsningen. Den ene är Simon ”Zimme” Nystedt. Han har representerat svenska landslaget i FIFA och även italienska storklubben AS Roma och Malmö FF (där han blev tvåa i eAllsvenskan förra säsongen).

Den andre är 16-årige Mattias “OpTolle” Tolinsson. Han var förra året för ung för att tävla på elitnivå, men slog redan då flera av Sveriges högst rankade spelare. Mattias har haft anbud från flera andra storklubbar. Han väljer Blåvitt bland annat för sitt stora klubbhjärta. Han är dessutom lillebror till Jesper Tolinsson som återfinns i vårt herrlag.

– Det är många som vill spela för Blåvitt och det känns riktigt bra att vi nu presenterar två av landets mest spännande spelare, säger Pontus Frostvik.