Mattias lämnar Esportlaget

IFK Göteborgs FIFA-talang Mattias Tolinsson lämnar klubben och blickar nu utomlands.

– Vi önskar honom stort lycka till, säger vår manager Pontus "Frolle" Frostvik.

Inför 2020, vår debutsäsong i esportvärlden, kontrakterades två spelare; Simon “Zimme” Nystedt och Mattias “xOpTolle” Tolinsson. Zimme klev in med flera års tävlingserfarenhet från Roma, Tottenham och Malmö FF medan unge Tolinsson gjorde sin första säsong som 16-åring.

Under säsongen har “Matte” tagit stora kliv och blivit en av Europas absolut största talanger. Han placerade sig efter tävlingsåret trea på officiella Europarankingen. Matte blev också uttagen i det svenska landslaget inför VM, som tyvärr blev inställt på grund av pandemin.

Han har med sina framgångar för Blåvitt lockat till sig intresse från utlandet. När hans kontrakt löper ut med oss denna månad kommer han att gå vidare till en ännu inte namngiven utländsk klubb.

– Det är alltid dubbla känslor. För det första är vi glada för Mattes skull. Det är också positivt att IFK Göteborg väcker intresse i esportvärlden. Men samtidigt tappar vi en uppskattad lagkamrat. Vi förstår att han tar chansen när han nu erbjuds ett stort personligt avtal. Från vårt håll vill vi både tacka för säsongen som har varit och önska honom lycka till, säger Pontus Frostvik.

Nu går arbetet med esporten vidare och laget planerar inför tävlingssäsongen 2021/22 där målsättningarna är höga.

– Vi hade ett fantastiskt första år och fick verkligen ett genomslag med vårt projekt både sportsligt och medialt. Vi fokuserar mycket på att fortsätta integrera esporten i IFK Göteborg som organisation. Vi vill kunna genomföra de event och projekt som vi var tvungna att bromsa på grund av pandemin. Vi har också en väldigt bra dialog med Zimme inför kommande säsong och diskuterar nu hur kommande laguppställning kommer att formeras, säger Pontus Frostvik.