Tävla för Blåvitt i Svenska eCupen!

Är du eller känner du nån som är född mellan 2006 och 2008?
Då finns chansen att ta en plats i IFK Göteborgs nya eAkademilag på FIFA 22!

Sedan hösten 2020 satsar IFK Göteborg på eFotboll genom FIFA 22 och nu är det dags att ta nästa kliv i utvecklingen av duktiga spelare. Det finns redan ett A-lag i klubben, som idag tävlar i både eAllsvenskan och internationella turneringar. Nu vill vi forma en eAkademi för unga motiverade FIFA-spelare att utvecklas och fostras genom.

Är du och din kompis födda mellan 2006–2008 och dessutom medlemmar i IFK Göteborg? Tror ni er ha vad som krävs för att representera IFK Göteborgs eAkademi? Vill ni ta nästa kliv i FIFA-karriären? Då ska ni absolut anmäla er till vårt interna akademikval. Vinnande lag i detta kval kommer också representera IFK Göteborg eAkademi i Svenska eCupen. Tillsammans med vårt A-lag får vi alltså två lag i cupen.

Om eCupen
Under januari 2022 kommer Svenska eCupen starta där alla FIFA-intresserade medlemmar runtom i Sverige får chansen att representera sin klubb i jakten på den åtråvärda titeln svenska cupmästare på FIFA 22. Hela turneringen spelas 2v2 i ”90-mode i avsparksläge” på Playstation 4. Eftersom IFK Göteborg redan har en etablerad eFotboll-satsning och deltar i eAllsvenskan kommer klubben kliva direkt in i cupens gruppspelsfas.

Sverige är uppdelat i ett antal distrikt där ett lag från varje region tar sig vidare till gruppspelsstadiet. IFK Göteborg vill fortsätta utveckla unga spelare och kommer därmed anmäla ett eAkademilag till första fasen (regionskvalet). Vinnarparet i klubbens interna akademikval är det par som representerar klubben i eCupen.

Turneringen är för både tjejer och killar och åldersgränsen för Svenska eCupen är 13 år. IFK Göteborg sätter en maxålder på 15 år för akademilaget för att nästa steg i vår eFotbollsstruktur.

Spelar ni FIFA och är intresserade av att anmäla er till vår interna kvalturnering?
Har du fler frågor om format eller upplägg? Mejla i sådana fall Pontus ”Frolle” Frostvik (pontus.frostvik@ifkgoteborg.se) med följande info på båda som ska tävla:

– Fullständigt namn
– Personnummer
– Medlemsnummer i IFK Göteborg

Sista anmälningsdag: 9 januari
Internt kval: 16 januari

Beroende på antal anmälda lag återkommer vi om kvalet kommer genomföras online eller på plats. Genom att anmäla dig för turneringen godkänner du att IFK Göteborg får fotografera och dela innehåll rörande eventet och turneringen. Läs mer om eCupen på: https://www.efotboll.se/ecupen