Allt inför eAllsvenskan

Förra säsongen blev vi svenska mästare – nu vill vi försvara titeln.
Här följer information om den kommande säsongen av eAllsvenskan.

Förra säsongen av eAllsvenskan genomfördes i en klassisk ligastruktur där en omgång i veckan spelades.
Inför den kommande säsongen har ett nytt upplägg införts, där totalt fem deltävlingar spelas.

I varje deltävling har lagen möjlighet att plocka både poäng och prispengar. De lag som under dessa tävlingar samlar på sig flest poäng kvalificerar sig till ett slutspel, där den slutliga vinnaren koras.

Nytt för i år är att flera av deltävlingarna kommer att vara fysiska, där lagen kommer att ställas öga mot öga inför både publik på plats och publik som streamar matcherna.
Den första deltävlingen äger rum 19 november i Helsingborg. Resterande platser utannonseras under säsongens gång.

Deltävlingarna spelas i en så kallad “double elimination bracket”, vilket innebär två parallella slutspelsträd (winner bracket och loser bracket). Samtliga lag startar i det övre trädet, och vid förlust får man i stället fortsätta i det nedre slutspelsträdet med möjligheten att ta sig tillbaka och in i finalen. Vinnaren av det nedre slutspelsträdet möter sedan vinnaren av det övre i en final där laget från det övre slutspelsträdet endast behöver vinna en match, och laget från det nedre två för att koras till vinnare av deltävlingen.
Matcherna spelas som dubbelmöten, där det totala resultatet från matcherna avgör vinnande lag.

Förra säsongen genomfördes precis som fotbollen i en klassisk ligastruktur där en omgång i veckan spelades. Inför den här säsongen har ett nytt event-baserat upplägg införts som förhoppningsvis kan engagera och locka ännu mer publik. Säsongen kommer bestå av fem deltävlingar där lagen har möjlighet att plocka både poäng och prispengar. De lag som under dessa tävlingar samlar på sig flest poäng kvalificerar sig sen till slutspelet där årets vinnare koras.  

Alla deltävlingar direktsänds gratis genom eAllsvenskans kanaler på Twitch och Youtube. Exakta speltider för IFK Göteborgs matcher kommer du att hitta på IFK Göteborgs sociala medier inför och under tävlingsdagen.