Ulf Jörnvik avtackad

Nu har han gjort sin sista arbetsdag för IFK Göteborg.
Men Ulf Jörnviks blåvita liv fortsätter – på annan plats än tidigare.

Fotbollspappa, journalist, tränare, författare, spelare, presschef. Listan kan göras ännu längre för att sammanfatta de många roller Ulf Jörnvik har haft i och kring IFK Göteborg sedan 1980-talet.

Lojal, klok och omtänksam. Även de positiva orden som beskriver Uffes personliga egenskaper kan fylla många rader.

Att läsa en sån här text om sig själv lär ta emot en del för en ödmjuk man som har ägnat ett helt yrkesliv åt att skriva om andra.

Men efter oräkneliga arbetsdagar och timmar i blåvit tjänst är det inte mer än logiskt att för en gångs skull rikta ljuset på Uffe.

Han nådde IFK Göteborgs A-lag 1980 och var lagkamrat med många av de spelare som kom att vinna både SM-guld och fira Uefacupsegrar under det kommande decenniet. Den egna fotbollskarriären fortsatte efter tiden i Blåvitt bland annat i Mossens BK.

Uffes plats blev främst vid sidan av planen – som en av Göteborgs mest uppskattade sportjournalister. Både bland kollegorna i branschen och de som han intervjuade. Det blev många år på Göteborgs-Posten innan han vid millenniumskiftet drev tidningen FotbollExtra och sedan Magasinet Match som redaktör.

Till IFK Göteborg hade Uffe redan återvänt som ungdomstränare innan han kom in som presschef. Det är snart 20 år sedan. Parallellt med arbetet för Blåvitt har han fortsatt med frilansjobb som skribent, redaktör och medierådgivare.

I veckan som gick tackades Uffe av på Kamratgården. Blommor, en och annan flaska av det där italienska favoritvinet och ett årskort till den kommande säsongen på Gamla Ullevi var några saker som rymdes i en korg med prassligt cellofan. Ett i sammanhanget litet sätt att visa uppskattning för ett stort arbete i blåvit tjänst.

Tack, Uffe.