Bebben har lämnat oss

Det är med stor sorg vi har mottagit beskedet att Bertil har gått bort. Våra tankar går i denna svåra tid främst till Solveig och den närmaste familjen.

Få spelare – om ens någon annan – har gjort så stora avtryck i IFK Göteborg, både som spelare och som person. Bertil ”Bebben” Johansson gjorde det dessutom över alla generationsgränser.

För de som såg honom spela blev han en stor supporterfavorit. För målsinnet och för publikfrieriet. För generationer av blåvita som har följt därefter har Bertil haft en lika given plats som kultspelare, någon vi lärt oss att minnas och hålla oss nära.

Han var dribblern, artisten och vinnaren. Avtrycken på fotbollsplanen innebar bland annat 292 mål, 461 matcher och SM-guld 1958 för Blåvitt. Och otaliga minnen. Elva år senare var Bertil tränare för det blåvita lag som på nytt vann guld 1969.

Han var också den omtänksamme och givmilde berättaren. Bertil bjöd alltid på historier som skänkte glädje och skratt till sin omgivning. Lika självklart som det var att bjuda på sig själv har Bertil alltid varit nyfiken och noga med att ställa den intresserade frågan. För att han brydde sig.

Bertil gick bort tidigare idag efter en kort tids sjukhusvistelse. Han lämnar ett enormt tomrum efter sig och kommer att vara saknad av tusentals blåvita och många fler.

I denna svåra tid går våra tankar främst till Bertils fru Solveig, deras barn och barnbarn.

Vi ska minnas Bebben Johansson i alla våra dar.

 

Denna publicering sker i samråd med Solveig.