IFK Göteborg röstar på Lars-Christer Olsson

Inför omröstningen av ny ordförande i SvFF.

25 mars väljs nästa ordförande för Svenska Fotbollförbundet.
Då väljer IFK Göteborgs styrelse att rösta på Lars-Christer Olsson.
– Vi uppskattar den transparens och tydlighet han har haft i sin kandidatur, säger IFK Göteborgs ordförande Richard Berkling.

– Svensk fotboll står inför flera stora utmaningar nu och i framtiden. Både på nationell och internationell nivå. För breddfotboll och elit. Med Lars-Christers gedigna bakgrund och erfarenhet ser IFK Göteborg honom som den bäst lämpade kandidaten att leda svensk fotboll framåt. Vi tror att Lars-Christer kan skapa rätt förutsättningar för samverkan mellan elitfotbollen och de regionala förbunden, säger Richard Berkling, ordförande i IFK Göteborg.

Lars-Christer Olsson har bland annat verkat som generalsekreterare i Uefa och i Svensk Elitfotboll och som ordförande i Svensk Elitfotboll.

– Han kan fotbollens alla delar, från gräsrotsnivå till den internationella scenen. Vi i IFK Göteborg ser Lars-Christer som den rätta personen att säkerställa svensk fotbolls position både i Sverige och i utlandet. Vi i IFK Göteborg uppskattar också den transparens som Lars-Christer har haft under sin kandidatur där han på ett tydligt sätt har redogjort för sina ställningstaganden, åsikter och även lösningar på svensk fotbolls viktigaste frågor framåt, säger Richard Berkling.