Blåvitt inslag i ny musikal

Premiär i januari 2025.

Musikalen ”Så länge bollen rullar” har premiär på Lorensbergsteatern 17 januari nästa år.
IFK Göteborgs hållbarhetschef Elisabeth Anderton är med för att bredda frågan om jämställdhet och inkludering.
– I grunden handlar det om allas lika värde, säger hon.

”Så länge bollen rullar” följer fotbollstränaren Anna i en mansdominerad förening där hon kämpar mot gamla normer och ställs inför frågan: Vad är viktigast, fotboll eller jämställdhet?
Musikalen, skriven av David Oest och Martin Johansson, bygger på verkliga erfarenheter från dam- och ungdomsfotboll. De blev frustrerade över hur killar ofta prioriterades framför tjejer i allt från träningstider till resurser.

I rollerna syns både etablerade skådespelare och debutanter som Lotta Schelin, som har personlig erfarenhet av orättvisor inom damfotbollen.

Elisabeth Anderton, hållbarhetschef i IFK Göteborg, har varit involverad i projektet för att bredda diskussionen om jämställdhet och inkludering inom idrotten.
Elisabeths arbete har bidragit till att söka ett sceniskt uttryck för att öka insikten i frågor om jämställdhet, jämlikhet, mångfald och inkludering som det talas så mycket om inom idrotten.

– Jag har gott hopp om att denna föreställning ska öppna nya sinnen. Med musik och handling som skildrar orättvisorna och jargongerna inom fotbollen, hoppas alla vi som arbetar med musikalen att publiken ska få en djupare förståelse för dessa viktiga frågor.