Grunden Bois gästar kvällens match

Idrottsklubben Grunden Bois, Göteborgsklubben för tjejer och killar med intellektuell funktionsnedsättning, gästar kvällens match mot Elfsborg.

Grunden Bois startades 1992 och har idag drygt 500 medlemmar i sin organisation, med fotboll och innebandy som sina idrotter.

– Grunden Bois kan ses som ett komplement till övriga idrottsföreningar i Göteborg. Kan man av olika skäl inte vara med i övriga föreningar så är man välkommen till oss, säger klubbchefen Thor Guttormsen.

Klubbens syfte är inte de poänggivande vinsterna, utan firar snarare de stora vinsterna för var och en. Att få kamrater, bygga självförtroende och att växa som individ är huvudfokuset i Grunden Bois verksamhet.

– Att få ta del av idrottens verktygslåda, precis som alla idrottande människor, är ovärdeligt för individen och samhället. Att få tillhöra gemenskapen i Grunden Bois ger ofta ett gott och meningsfullt liv, säger Thor Guttormsen.

Grunden Bois gästar kvällens match mot Elfsborg och kommer att finnas omkring evenemangsområdet. I halvtidspausen får du som åskådare ta del av en innerplansintervju med representanter från klubben.