Bris x IFK Göteborg

Uppstart för nytt samarbete.

Vi startar upp ett samarbete med barnrättsorganisationen Bris, Barnens rätt i samhället.
Redan idag gör vi vår första stora aktivitet tillsammans när Bris är gästande organisation på vår allsvenska hemmapremiär.
– Samarbetet med en så stark aktör som Bris stärker IFK Göteborgs eget arbete med att låta barn vara barn, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef i IFK Göteborg.

Bris, Barnens rätt i samhället, är en barnrättsorganisation som i över 50 år har arbetat för att stärka barns rättigheter. Bland annat driver Bris den nationella stödlinjen för barn, dit barn kan vända sig varje dag oavsett vad klockan är och få stöd av en kurator. Organisationen arbetar även lokalt i Göteborg genom att ge stöd till barn som vill träffa en kurator och samverkar med aktörer som möter barn och unga eller på andra sätt påverkar barns livsvillkor.

– Vi vet hur viktiga lokala aktörer är för barn. Det är dem som barnet möter i sin vardag och det är där rättigheterna kan blir verklighet. Därför är vi så glada över att kroka arm med IFK Göteborg och tillsammans arbeta för att Göteborg blir en bättre stad för barn, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris.

Vi i IFK Göteborg är glada för att inleda detta samarbete då vi vet att det krävs gemensamma insatser för att förbättra barn och ungas livssituation och stärka framtidstron och främja en god psykisk hälsa.

– Vi fann varandra tidigt i våra diskussioner om ett samarbete och vägen framåt känns väldigt naturlig för oss i IFK Göteborg. Vi möter dagligen många barn och unga. När länder, städer, samhällen och familjer drabbas av svårigheter krävs särskilda åtgärder för att värna och säkra barnens rättigheter och trygghet, och för att hålla vuxenansvaret ifrån dem. Som den samhällsaktör vi i IFK Göteborg är ser vi att vi tillsammans med Bris kan göra skillnad. Vi vet att fotboll kan vara en faktor som bidrar till att skapa trygga mötesplatser där barn får vara barn och med Bris stora kompetens och kunskap ser vi att vi kan ha ett tydligt erfarenhetsutbyte för att kunna uppmärksamma och bemöta barns behov, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef i IFK Göteborg.

Redan idag på den allsvenska hemmapremiären står barnen och Bris i centrum. När IFK Göteborg tar emot Djurgårdens IF på Gamla Ullevi är Bris gästande organisation. Bris kommer bland annat att ha synlighet på storbilden, och kommer även att finnas på vårt evenemangsområde och som del i halvtidsvilan med intervju på innerplan.

– Fotbollen samlar så otroligt många människor och vi ser att idrotten är en viktig arena inte minst när det gäller att förverkliga barns rätt till en meningsfull fritid. Att få vara med på premiären och möta alla Blåvittsupportrar ser vi som en möjlighet att kickstarta vårt samarbete, säger Nathaly Mejia, regionombud på Bris Väst.