Nu släpps Neons låt

Symboliskt datum för släppet.

I will never give up.
Namnet på Neons låt säger det mesta.
Nu finns den att lyssna på – och en musikvideo finns att titta på.

Neon Adriansson har en alldeles speciell plats i många blåvita supportrars tankar. Han var bland annat med och hjälpte oss som programledare och intervjuare när vi förra våren besökte Drottning Silvias barnsjukhus.
Och vi har hållit kontakten.

Traditionen att besöka barnsjukhuset har vi i IFK Göteborg haft sedan 1982 och den starka kopplingen har fördjupats när vi samarbetar med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Besöken på sjukhuset är en del av det samarbete som IFK Göteborg har med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Insamlingsstiftelsen arbetar för alla barn, oavsett sjukdom, så att de får leka, drömma och skratta och glömma det onda – åtminstone för en liten stund.
Insamlingsstiftelsen samlar in pengar för att skapa glädje för de barn och familjer som kämpar i sin vardag på Sveriges största barnsjukhus.

En sådan sak är den musikstudio som finns på Lekterapin på sjukhuset. Under vårt besök på sjukhuset uppstod där ett möte som grep tag i oss.

En tid före besöket hade vi blivit kontaktade av syskonstödjare på Lekterapin som meddelade att det fanns en kille på sjukhuset som var väldigt illa däran och där hjärtat klappade för Blåvitt.
Gustaf Norlin, Johan Bångsbo och Hannes Stiller var snabbt på plats och fick träffa killen: Neon.
Trots Neons tillstånd spelades det FIFA och pratades och skrattades och våra fotbollsspelare fick lära sig mycket blåvit historia.

När sedan det årliga blåvita sjukhusbesöket ägde rum var det ett kärt återseende när Neon nu var på benen och vistades i Lekterapin. Han tog snabbt över mikrofonen från oss och intervjuade spelare, andra barn och personal. Han presenterade Paul Schöning, musikpedagog på Lekterapin och sa att de två tillsammans skrivit en låt.

Ett gäng spelare och ledare gick in i studion där Neon och Paul spelade upp låten. Inte ett öga var torrt och alla var överens om att den här låten och Neons inställning till livet ska få spridas.

Idag går Neon i skolan och bara tillfälliga besök behöver göras på sjukhuset. 10 februari 2024 är det ett år sedan han lades in på Drottning Silvias barnsjukhus. Det är också därför idag låten I will never give up, släpps med tillhörande musikvideo.

– Låten betyder enormt mycket för mig då jag kunde skriva ner hur jag mådde och peppade mig själv genom att skapa låten. Det var helt magiskt att få den här chansen och att få göra det med min medarbetare Paul som är en helt magisk person. Jag är väldigt pirrig och tycker det ska bli sjukt kul att få släppa låten och videon och att låten släpps för klubben i mitt hjärta. Jag hoppas att ni tycker om låten och att ni förstår att detta verkligen är en låt för alla och att ni kan tänka på denna när något är jobbigt att man aldrig ska ge upp. Tack så jättemycket, säger Neon.

Det är vi som säger tack till dig, Neon.

– Den energi Neon ger och hans sätt att se på utmaningar och lyfta andra är ovärderligt! Vi vill också rikta ett stort tack till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, Paul Schöning – musikpedagog Lekterapin, Dragster och Henrik Thyselius, Hans Olsson (Svenska Grammofonstudion) och Gillis Bengtsson, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef hos IFK Göteborg.

Videon hittar du här – på vår Youtube-kanal!