Ny klädinsamling för Stadsmissionen 

Samarbetet fortsätter med Ultras Göteborg. 

Under hösten startade IFK Göteborg tillsammans med Göteborgs Stadsmission och Ultras Göteborg en insamling av vinterkläder till förmån för behövande göteborgare.
Ett initiativ som bidrog till att Göteborgs Stadsmission kunde se till att så väl vuxna som barn i vår stad kunde hålla sig varma under vintern.

Nu är det dags att igen. Inför matchen mot IFK Norrköping kommer det att vara en ny klädinsamling tillsammans med Göteborgs Stadsmission och Ultras Göteborg. På evenemangsområdet kommer ni att hitta en plats för den nya klädinsamlingen.

– Stanna gärna till för att lämna in kläder och få mer information från Göteborgs Stadsmission om hur du kan bidra till ett Göteborg som hjälper varandra, säger Samuel Yngvesson, operativ samordnare hos IFK Göteborg. 

Denna gång kommer insamlingen att rikta sig mot att försöka få in så mycket sport- och idrottskläder som möjligt. Detta då vi tillsammans vill se till att så många barn och ungdomar som möjligt får chansen att idrotta och delta i en hälsosam livsstil.

– Ungdomsidrott ska vara tillgängligt för alla och en utmaning vi stöter på i våra arbeten är att tillgången till rätt kläder för att delta i såväl uppstyrd träning som spontanidrott saknas. Vi ser att ett samarbete med Göteborgs Stadsmission kan hjälpa oss att nå ut med kläder och material till de familjer som är i allra störst behov av dem. Detta tillsammans med den kraft vi har i supporterled hjälper oss att göra skillnad för staden Göteborg och dess invånare, säger Samuel Yngvesson och fortsätter:

– Initiativet till insamlingen i höstas kom från Ultras Göteborg och vi är glada över hur arbetet och insamlingen gick. Därför är vi stolta över att kunna fortsätta samarbetet mellan supportrar, IFK Göteborg och Göteborgs Stadsmission.

Tänk på att kläderna som lämnas in ska vara hela och rena. Notera att det inte behöver vara blåvita kläder utan allt från garderoben är välkommet även om fokus ligger på tränings- och sommarkläder.