Storsatsning på sommarjobbare

Möjliggör rörelseglädje på våra planer.

30 tonåringar har sina första sommarjobb hos IFK Göteborg.
I uppdragen ingår att leda, inspirera och utveckla de tusentals barn som kommer att delta vid sommaraktiviteterna på våra Cruyff Courts i Bergsjön, Biskopsgården och Hammarkullen.

Det sker under nio sommarveckor. Och utifrån ambitionen att vara hela stadens lag kommer IFK Göteborg möjliggöra rörelseglädje och gemenskap i ett inkluderande fotbollssammanhang på tre fotbollsplaner, klubbens Cruyff Courts. Dessa aktiviteter kommer att engagera barn och unga i tusental.

Utöver att fungera som ett kul och lagom organiserat sammanhang för barn boende i Bergsjön, Biskopsgården och Hammarkullen blir aktiviteterna ett första steg in på arbetsmarknaden för 30 ungdomar.

– Aktivitetsledarna är mellan 13 och 15 år gamla. Deras ansvar blir att skapa en trygg och inkluderande miljö på planerna, säger Edvin Ahmadi, samordnare på IFK Göteborgs hållbarhetsavdelning.

Aktivitetsledarna kommer trots sin unga ålder få ett stort ansvar. IFK Göteborg är därför mycket angeläget om att utrusta dem med så bra förutsättningar som möjligt. Dels genom en förberedande utbildning, dels genom att alltid ha minst en myndig person på plats på planerna, tillsammans med aktivitetsledarna.

– Varje sommarjobbare arbetar tre veckor åt gången, och utbildningen är första steget på deras sommarjobb. Där tydliggör vi våra förväntningar och hur tänkbara utmaningar kan hanteras. För oss handlar det om att ge unga människor rätt förutsättningar när de tar sina första steg i arbetslivet, berättar Edvin Ahmadi.

I tillsättandet av platserna samarbetar IFK Göteborg med Nextar, som genom sitt mentorprogram verkar för att unga ska lyckas nå sina mål och drömmar.

– Det här är en erfarenhet som aktivitetsledarna kan ha på sitt CV när de söker framtida jobb. Vårt mål är bland annat att fungera som referens och hjälpa dem vidare ut i livet, säger Edvin Ahmadi och fortsätter:

– Satsningarna på sommarens aktiviteter kring våra Cruyff Courts handlar om att skapa ett konstruktivt och kul sommarlovssammanhang för barn och unga i vår stad. Dessutom är vår förhoppning att det ska resultera i stärkta band mellan ungdomarna och IFK Göteborg – hela stadens lag.