”En ganska händelserik kväll”

Första allsvenska målet. Utburen på bår. Då IFK bortabesegrade Malmö FF, vilket inte hänt sedan 2012.
– En ganska händelserik kväll, säger Victor Wernersson med ett stort leende.

Hela familjen fanns självklart på plats för att se sonen, som växte upp i Oxie strax utanför Malmö och som började spela fotboll i MFF redan som femåring.
– Sedan kom jag inte längre än till u-truppen, så det finns kanske inte de känslor för min förra klubb som man kan tro. I dagens a-trupp är det bara Franz Brorsson jag spelat med. Men visst var det speciellt att springa in här i dag och att dessutom få göra mål.

Tillsammans med Sebastian Ohlsson slet Victor stenhårt på den vänstra kanten.
Både defensivt och offensivt.

Med en minut kvar till paus drog mittbacken och lagkompisen André Calisir en lång boll mot vänsterkanten. MFF:s back Eric Larsson såg ut att han kontroll på situationen, men Wernersson ”tjuvade” och hann före.
– Var väl lite flyt med i bilden. Sedan var det bara att dra mot mål och sätta dit den.

Efter paus kunde 22-åringen ha gjort sin andra allsvenska mål i karriären, men avslutet, i en av många blåvita omställningar, gick inte hela vägen.
– Helt okej ändå. Naturligtvis extra kul med familjen på plats. Jag får också passa på att tacka för det förtroende jag fått och får av ledarna i match efter match.

Några minuter före slutet orkade inte de ben, som sprungit många kilometer, mer.
– Jag fick kramp i båda låren och kunde inte stå upp. Hoppas inte mina anhöriga på läktaren blev alltför oroliga då jag rullades ut på bår.

Det var som sagt en händelserik kväll.