Finbesök på Kamratgården

Påskafton 2018 utvecklades till en mardröm för två unga blåvittsupportrar. Deras hem brann ned till grunden på en timme.
– Hörde om ert öde. Är ni okej? undrar IFK Göteborgs lagkapten Sebastian Eriksson då han träffar Linn och Oskar från Ellös efter lördagens träning på Kamratgården.

IFK Göteborg hade dagen före matchen mot AIK finbesök på Kamratgården. Linn, 13 år och offensiv kraft i Orust FC och Oskar, 11 år, mittback i Morlanda fanns på plats för att få en guidad tur av en IFK-legendar vid namn Donald Niklasson, se den avslutande delen av en stängd träning och givetvis passa på att förgylla sina halsdukar i två speciella färger med namnen på sina favoritspelare.

Dessutom fick de en pratstund med Sebastian Eriksson, som lättad fick veta att den brand som familjen drabbades av i påsk inte innebar några personskador.

– Vi fick ut våra kaniner och en del foton. Resten brann inne, förklarar Linn.

Åt byggnaden och flerfamiljsfastigheten i övrigt fanns ingenting att göra. Fotbollsprylar, personliga saker, möblemang, minnen, allt slukades av den explosionsartade elden.

– Tufft. Det viktiga är dock att ingen av er kom till skada, säger ”Sebban”, som också berättade att han har en god kompis som kommer från samma vackra del av Bohuslän som Linn och Oskar.

– Ni kanske vet vem Robin Söder är, fortsätter Eriksson.

– Klart vi gör, svarar Oskar, som också berättar att röken syntes ända till Gullholmen utanför Orust.

I bästa fall kan deras hem vara återuppbyggt inom ett år.

– Vi har fått en ersättningslägenhet så länge, berättar Linn.

Båda syskonen är hängivna supportrar och följer sitt IFK Göteborg minutiöst. Oskar har dessutom varit med som maskot med sitt lag och fått gå in på Gamla Ullevi till tonerna av ”Snart skiner Poseidon.”

– Det var mäktigt, försäkrar en ung försvarsspelare.