Poya hem för att vinna

Hem till Uppsala. Tillbaka till Göteborg med tre poäng och en kvartsfinalplats i Svenska Cupen.
Poya Asbaghi vet vad som väntar och gäller.

Ännu en träningsvecka är genomförd. I den vargavinter som drabbats oss med snabba och flera omkastningar i val av planer.
Den sista finslipningen skedde i Delsjöhallen och följdes av lunch innan det bär av till Uppsala och söndagens avgörande möte med IK Sirius. För IFK Göteborgs tränare tränare Poya Asbaghi i närhetens av mammas gata. I universitetsstaden han växte upp och där tränarkarriären startade i Unik BK.

– Det kommer förhoppningsvis att vara en del släkt och vänner på plats på Lötens IP, där matchen spelas. Klart det blir lite speciellt för egen del. Sedan handlar det om att ha fokus på det vi ska göra. Vi har förstaplatsen i gruppen i egna händer, men det krävs givetvis en bra prestation för att vi ska vinna mot Sirius och därmed kvalificera oss för kvartsfinal, säger Poya Asbaghi.

Senaste förvärvet, Giorgij Kharaishvili, finns inte med i den truppen. 21-åringen har varit med sina nya lagkompisar sedan i måndags, men behöver ytterligare tid på sig innan det är dags kliva in i skarpt läge.
I övrigt är det endast Patrik Karlsson Lagemyr (rehab efter knäoperation) som inte är tillgänglig för spel.

Truppen:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Carl Starfelt, André Calisir, Kristopher Da Graca, August Erlingmark, Sebastian Eriksson, David Boo Wiklander, Victor Wernersson, Billy Nordström, Emil Salomonsson, Amin Affane, Vajebah Kaliefah Sakor, Mikael Ingebrigtsen, Tobias Hysén, Elias Omarsson, Mix Diskerud, Sebastian Ohlsson.

Ett antal änglar kommer givetvis att finnas på plats för att stötta sitt Blåvitt. För den som inte har den möjligheten sänds matchen på på CMore Live 2 och köper du matchen via den här länken går en del av intäkterna till IFK Göteborg.

Carl Starfelt inför morgondagens möte: