Treskablinoll gästar Kamratmötet

Treskablinoll – en organisation som verkar för en tryggare uppväxt för barn – gästar "IFK Göteborg i Samhället" i samband med matchen mot IFK Norrköping.

Det här är Treskablinoll:

”Jag heter Erik Grönberg och är projektledare för Treskablinoll. Treskablinoll grundades av retorikern och författaren Elaine Eksvärd år 2017 och arbetar uteslutande för att ge barn en trygg uppväxt – fri från sexuella övergrepp. Medgrundare är idrottslegenden Patrik Sjöberg.

Lågt räknat utsätts tre barn i varje klass för sexuella övergrepp. Där barn finns, finns också förövare. Genom utbildningar i integritet och brottsförebyggande insatser bryter Treskablinoll tystnaden kring sexualförbrytare och ger barnen tillbaka sin rätt till en trygg barndom.

Sedan starten har vi lanserat Förskolebrevet och Idrottsbrevet som innehåller riktlinjer för hur föreningslivet och förskolan kan förebygga sexuella övergrepp i sina verksamheter.”

Det här vill Treskablinoll:
”Vi vill skapa trygga miljöer för barn. Det är vårt ansvar som vuxna. Jag, Patrik och Elaine har själva utsatts för sexuella övergrepp som barn. Vår kamp är att bekämpa sexuella övergrepp. Vi hoppas att alla inser allvaret och tar sitt ansvar. Som vårdnadshavare är ett steg att säkerställa att deras barn vistas på platser där det finns en integritetspolicy och riktlinjer så att barnen är trygga.”

Så här verkar Treskablinoll
”Vi tar barnens parti i en fråga som alltför ofta tystas ned. Tre sexuellt utnyttjade barn i varje klass måste bli noll.”