Halvtidsrapport från SLO

IFK Göteborgs SLO (Supporter Liaison Officer), Christopher Lindahl, sammanfattar våren ur ett läktarperspektiv.

Vi har precis inlett sommaruppehållet efter en väldigt intensiv vårsäsong. Det har även varit en speciell vår – med allt ifrån avbrutet cupderby till arenaflyttar med kort varsel – men också med många sköna poäng.

Inför säsongen var det inte så höga förväntningar i våra supporterled. Många räknade med en tuff säsong och det pratades på olika håll om nedflyttning. I den allsvenska premiären, som majoriteten av våra supportrar bojkottade, blev det förlust och inte den starten som vi önskade.

Trots en tung inledning och besked om arenaflytt som påverkade alla i och runt IFK Göteborg så hände det något. Vi fick se en kraftsamling från supportrarna som vi inte sett på flera år. Det var fler som ansträngde sig mer än vanligt för att hjälpa till att fylla Ullevi. Det var fokus på att ge spelarna det där extra genom att sjunga fram laget och se till att vi hade välfyllda läktare. Vi från föreningens sida stöttade upp och ihop med supportrarna blev det en gemensam kraft som med hårt arbete gav ett lyckat resultat. Ni gjorde allt ni kunde och därefter var det upp till laget att göra sitt – och som de gjorde det.

Våra supportrar har varit delaktiga i sena avgörande mål och bidragit till lagets framgångar

Det blev inte bara en match på Ullevi, utan tre. Det blev tre segrar och 9-1 i målskillnad. Våra akademispelare levererade, spelet satt och publiken var på plats. Efter flytten tillbaka till Gamla Ullevi har vi fortsatt fått se välfyllda läktare och tifon i toppklass.

Tifogruppen fick, när vi var tillbaka på Gamla Ullevi, äntligen visa upp resultatet av vinterns hårda arbete. Det har inte undgått många vilken nivå de är på numera. Med en uttalad målsättning om att vara bäst i Sverige så är IFK Göteborgs supportrar, om inte bäst, så i absoluta toppen när det gäller tifo.

På bortaplan har vi tagit en hel del poäng och haft bra bortaföljen. Våra supportrar har varit delaktiga i sena avgörande mål och bidragit till lagets framgångar.

Det har som sagt varit en intensiv och speciell vår med mycket glädje. Det märks av i hela Göteborg att IFK Göteborg är på gång och det pratas väldigt positivt om oss. Nu har vi ett välbehövligt uppehåll och samlar krafterna inför sommaren och hösten.