Hundratals änglar förgyllde träningen

Öppen träning dagen före hemmapremiären på Ullevi – då slöt fler hundra änglar upp för att visa sitt stöd.
– Härligt att känna deras engagemang, säger Poya Asbaghi.

Synen på Kamratgården en småkylig lördag förmiddag i april värmde. Många änglar, stora som små, fanns på plats för att bevittna den sista finputsen inför matchen mot Elfsborg. Budskapet på en banderoll var tydligt och omfamnande. ”Framåt kamrater – ge allt ni har”.

Det kunde mäta sina magar med välstekta godsaker från Oves Gatukök, stilla kaffesuget med hjälp av Selecta, som bjöd på fikat och istället uppmanade de som önskade att swisha valfri peng till ”IFK Göteborg i samhället”. På plats fanns även Blåvitshopen med erbjudanden och prylar som ska prägla söndagens arena.

Efter att ledargänget avslutat övningarna på hybridmattan väntade autografskrivning för nyförvärvet Lasse Vibe och de övriga spelarna.

Poya Asbaghi:
– Bra energi på dagens träning. Inte minst med hjälp av alla de som kommit hit för att visa sitt stöd. Till hemmapremiären ska vi ta med oss de första 20 minuterna i matchen mot AFC och förbättra det som inte fungerade senast. Vi har stora förhoppningar om att vinna matchen och hoppas på samma fantastiska engagemang som våra supportar alltid visar.

IFK Göteborgs tränare har tagit ut 19 spelare då allt pappersarbete inte är klart kring veckans heta nyförvärv Lasse Vibe.
– Men vi jobbar på det och hoppas ha allt klart till avspark, säger klubbdirektör Max Markusson.

Truppen:
Giannis Anestis, Tom Amos, André Calisir, Kristopher Da Graca, August Erlingmark, Rasmus Wikström, Carl Starfelt, Victor Wernersson, Sebastian Ohlsson, Junes Barny, Nzuzi Toko, Amin Affane, Patrik Karlsson Lagemyr, Benjamin Nygren, Robin Söder, Giorgi Kharaishvili, Emil Holm, Alhassan Yusuf, Lasse Vibe.